Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie
- Tomasz_ZafiraB
- Debiutant
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Enjoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
też mam problem ze scyzorykiem. Chciałbym go wymienic na nowy, tzn kupić nową obudowę i przełożyc do niej grot z mojego kluczyka.
co myslicie o tym kluczyku z aukcji:
http://allegro.pl/klucz-scyzoryk-astra- ... 85187.html
też mam problem ze scyzorykiem. Chciałbym go wymienic na nowy, tzn kupić nową obudowę i przełożyc do niej grot z mojego kluczyka.
co myslicie o tym kluczyku z aukcji:
http://allegro.pl/klucz-scyzoryk-astra- ... 85187.html
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja wymieniłem na taki który ma zamiast naklejki znaczek "3D/tłoczony".
I grot dociąłem nowy za chyba 40-50 zł. W Tesco na połczyńskiej.
W taki sposób swój stary grot będziesz mógł gdzieś schować na zewnątrz auta... gdy zgubisz kluczyk będzie jak znalazł do otwarcia auta i odblokowania kierownicy
Pomocny link przy wymianie; http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=24312
W taki sposób swój stary grot będziesz mógł gdzieś schować na zewnątrz auta... gdy zgubisz kluczyk będzie jak znalazł do otwarcia auta i odblokowania kierownicy
- Tomasz_ZafiraB
- Debiutant
Dzięki za szybką odpowiedźrafant4011 pisze:Ja wymieniłem na taki który ma zamiast naklejki znaczek "3D/tłoczony".
mam w tej chwili łącznie 2 komplety kluczy, więc zapas zawsze jest "w razie czego"
chodzi o to, że klucz scyzoryk jest wygodniejszy do noszenia w kieszeni i niestety własnie w nim urwało mi się "ucho" - mocowanie obudowy kluczyka do breloka, stąd pomysł na wymianę
w tym linku, który wstawiłem z allegro gosciu pisze, że można przełożyć stary grot w miejsce nowego, do nowej sprawnej obudowy
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Tomasz_ZafiraB
- Debiutant
- Debiutant
przełożyłem do niego mój stary grot.
obudowa trochę się różni od oryginalnej, ale nie ma tragedii
plusem jest to ze jest skręcana na małą śrubkę (pod znaczkiem "opel") i jest na zatrzaski, nie na klej
oby służyła jak najdłużej
przełożyłem do niego mój stary grot.
obudowa trochę się różni od oryginalnej, ale nie ma tragedii
plusem jest to ze jest skręcana na małą śrubkę (pod znaczkiem "opel") i jest na zatrzaski, nie na klej
oby służyła jak najdłużej
-
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kupiłem kluczyk do Zafiry B od anglika i może powiecie mi jak zaprogramować pilota do mojego auta co jest potrzebne i co przerobić
proszę o pomoc bo nie działa mój kluczyk
Kupiłem kluczyk do Zafiry B od anglika i może powiecie mi jak zaprogramować pilota do mojego auta co jest potrzebne i co przerobić
proszę o pomoc bo nie działa mój kluczyk
- Kowal1981
- Bywalec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira 1.9 CDTI Automat
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jeżeli kluczyk zaprogramowany to chyba już nic z nim nie zrobisz, tzn. nie przypiszesz go do swojego auta.
EDIT
Z używanym kluczem chyba nic nie zrobisz.
EDIT
Z używanym kluczem chyba nic nie zrobisz.
Ostatnio zmieniony 15 sty 2018, 11:07 przez GOTI, łącznie zmieniany 1 raz.
W używanym można wymienić transponder i wtedy dopisać do auta.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Rozbierasz kluczyk i lutujesz nowy (czysty) transponder PCF7941 , następnie programujesz w CIM, będziesz oczywiście potrzebował Car-Pass
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
A na używanym kluczu centralka zamka będzie działać?
Klucz z Vectry C może być jako używka dla Zafiry B?
Klucz z Vectry C może być jako używka dla Zafiry B?
Ostatnio zmieniony 16 sty 2018, 20:02 przez Rybka, łącznie zmieniany 1 raz.
2 x nie.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Przeglądacz
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Na co dzień używam kluczyka zapasowego (tego nie składanego, jakoś lepiej mi pasuje), a kluczyk scyzoryk leżał w szufladzie ponad 3 lata (wtedy działał). Dzisiaj, po ponad 3 latach musiałem z niego skorzystać, ponieważ ten z którego korzystam na co dzień się zapodział.
Niestety przyciski otwierania i zamykania nie działały, więc wymieniłem baterię i dalej nic, przyciski na kluczyku dalej nie otwierają i nie zamykają. Nie odpali się auta, gdyż po przekręceniu kluczyka w stacyjce miga kontrolka kluczyka (problem chyba z immobilajzerem, gdyż po wypedałowaniu pojawiają się dwa błędy ECN 161450 i 161600). Chyba ze względu na brak sygnału immobilajzera z kluczyka.
W związku z tym moje pytania:
- czy kluczyk mógł się rozprogramować?
- czy może siadły jakieś styki (elektronika) w kluczyku? jak sprawdzić czy kluczyk przesyła jakiś sygnał?
- jeśli trzeba go zaprogramować OP-COMem to zrobię to, ale czy najpierw trzeba go jakoś rozprogramować OP-COMem? czy od razu zaprogramować? Mam tylko instrukcję programowania kluczyka, nie wiem jak się rozprogramowuje (jeśli w ogóle trzeba to zrobić). Ponad 3 lata temu kluczyk na pewno działał.
Drugi kluczyk już się znalazł (ten nie składany, którego cały czas używałem) i działa on cały czas bez zarzutu. Ale gdyby mi jeszcze raz zginął, to będzie lipa, więc muszę naprawić ten drugi.
Niestety przyciski otwierania i zamykania nie działały, więc wymieniłem baterię i dalej nic, przyciski na kluczyku dalej nie otwierają i nie zamykają. Nie odpali się auta, gdyż po przekręceniu kluczyka w stacyjce miga kontrolka kluczyka (problem chyba z immobilajzerem, gdyż po wypedałowaniu pojawiają się dwa błędy ECN 161450 i 161600). Chyba ze względu na brak sygnału immobilajzera z kluczyka.
W związku z tym moje pytania:
- czy kluczyk mógł się rozprogramować?
- czy może siadły jakieś styki (elektronika) w kluczyku? jak sprawdzić czy kluczyk przesyła jakiś sygnał?
- jeśli trzeba go zaprogramować OP-COMem to zrobię to, ale czy najpierw trzeba go jakoś rozprogramować OP-COMem? czy od razu zaprogramować? Mam tylko instrukcję programowania kluczyka, nie wiem jak się rozprogramowuje (jeśli w ogóle trzeba to zrobić). Ponad 3 lata temu kluczyk na pewno działał.
Drugi kluczyk już się znalazł (ten nie składany, którego cały czas używałem) i działa on cały czas bez zarzutu. Ale gdyby mi jeszcze raz zginął, to będzie lipa, więc muszę naprawić ten drugi.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 23:33 przez 5kt, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwny przypadek.Spróbuj go zaprogramować do auta.