Wymiana, naprawa CIM
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: CDTI
E no gdzie 600.... około 260zł. niemniej jednak nie kupił bym w ASO wolał bym się zwrócić choćby do drahe lub innego ogarniętego w temacie, może za połowę tej kwoty dało by się temat rozwiązać.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2018, 05:49 przez Mawerix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: ceki70
- Auto: Zafira B 1,8 Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wymiana 263,47 zł,i tu też dali rabat 15%.
Najpierw udałem się do mojego elektryka, żeby sprawdził styki itd. , na forum wspomniano że może to pomóc ale się nie udało. Wczytałem też, że nie warto bawić się w używane CIM(oszczędzać) , wymienisz i problem może wrócić i lepiej kupić nowy. W ASO najpierw chcieli ratować stary CIM przez wgranie nowego oprogramowania , zawsze to jakaś oszczędności ale nie udało się CIM nie chciał przyjąć nowego programu. Skończyło się na wymianie CIM, ale teraz mam pewność że ten problem zniknął .
Najpierw udałem się do mojego elektryka, żeby sprawdził styki itd. , na forum wspomniano że może to pomóc ale się nie udało. Wczytałem też, że nie warto bawić się w używane CIM(oszczędzać) , wymienisz i problem może wrócić i lepiej kupić nowy. W ASO najpierw chcieli ratować stary CIM przez wgranie nowego oprogramowania , zawsze to jakaś oszczędności ale nie udało się CIM nie chciał przyjąć nowego programu. Skończyło się na wymianie CIM, ale teraz mam pewność że ten problem zniknął .
ceki70
Przy pisaniu towarzysz mi dysleksja, dysortografia, dysgrafia,
Witam serdecznie,
w mojej Zafirze B padł prawdopodobnie lub pada moduł CIM. Podpowiedzcie proszę czy lepiej jest taki moduł naprawić czy jednak kupić nowy/używany? I druga sprawa czy moduł ten ma jakiś wpływ na moc silnika tzn. czy na niskich obrotach może zamulać podczas jazdy?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
w mojej Zafirze B padł prawdopodobnie lub pada moduł CIM. Podpowiedzcie proszę czy lepiej jest taki moduł naprawić czy jednak kupić nowy/używany? I druga sprawa czy moduł ten ma jakiś wpływ na moc silnika tzn. czy na niskich obrotach może zamulać podczas jazdy?
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
-
- Bywalec
Jestem po wymianie CIM w ASO. Większość postów jakie przeczytałem odradzała uzywanych CIM, mój elektryk też odradził mi używanych, i lepiej nowy. Teraz opdlam Zośkę bez strachu , a jak zgaśnie to przekręcam kluczyk brym i jadę ,a przed wymianą musiałem wyciągnąć kluczyk , poczekać parę sekund i odpalałem . Może ktoś bardziej doświadczony w Zafirach się wypowie jeszcze.
Dodano po 9 minutach 30 sekundach:
Przygoda z moim CIM zaczyna się na 14 stronie.
A jakie błędy wypedałowsłeś na liczniku kilometrów?
Dodano po 9 minutach 30 sekundach:
Przygoda z moim CIM zaczyna się na 14 stronie.
A jakie błędy wypedałowsłeś na liczniku kilometrów?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2018, 19:51 przez ceki70, łącznie zmieniany 1 raz.
ceki70
- danielp
- Bywalec
- Imię: Daniel
- Auto: Citroen
- Model: DS4
- Oznaczenie silnika: RHD
Zalezy kto i jaka gotowka dysponuje i jakie ma podejście do tematu ogolnie,w moim aucie jakby się sypnął cim to polecialbym po nowy ale obserwując moich klientów którym zmieniłem pewnie więcej jak 100 cimow to jeszcze nikt nie skorzystał z opcji NEW,kazdy jedzie na używce.
Skoro już mowa a ktos był w potrzebie to posiadam ok.40 cimow do ZB i ok 20 do AH i cos do VC.Ceny różne w zaleznosci od oznaczenia,90% wylogowane.
Skoro już mowa a ktos był w potrzebie to posiadam ok.40 cimow do ZB i ok 20 do AH i cos do VC.Ceny różne w zaleznosci od oznaczenia,90% wylogowane.
Programowanie i Diagnostyka elektroniki Samochodowej
Odczyt CARPASS po OBD oraz moduły wysyłkowo również z DDM i PDM
CIM-y programowanie,naprawa,sprzedaż
KOLEKTORY Z19DTH.Edycja plików on-line.
Specjalizacja OPEL
www.cartronic.biz
Specjalizacja OPEL
www.cartronic.biz
A orientujesz się czy ten moduł ma wpływ na jazdę i moc samochodu?danielp pisze: ↑22 mar 2018, 20:05 Zalezy kto i jaka gotowka dysponuje i jakie ma podejście do tematu ogolnie,w moim aucie jakby się sypnął cim to polecialbym po nowy ale obserwując moich klientów którym zmieniłem pewnie więcej jak 100 cimow to jeszcze nikt nie skorzystał z opcji NEW,kazdy jedzie na używce.
ps. będę pewnie kupował ten moduł jeśli masz odpowiedni to poproszę o info jak można się skontaktować w sprawie ewentualnego zakupu?
-
- Bywalec
Jaroslaw_D a jakie błędy ci wyskoczyły na wyświetlaczu kilometrów???
Tak możesz to sprawdzić jak by co https://www.youtube.com/watch?v=1YNjjTJe64g
Tak możesz to sprawdzić jak by co https://www.youtube.com/watch?v=1YNjjTJe64g
Ostatnio zmieniony 23 mar 2018, 08:06 przez ceki70, łącznie zmieniany 1 raz.
ceki70
- danielp
- Bywalec
Na jazde?co mam przez to rozumieć?na moc nie ma wpływu.Jaroslaw_D pisze: ↑22 mar 2018, 20:16A orientujesz się czy ten moduł ma wpływ na jazdę i moc samochodu?danielp pisze: ↑22 mar 2018, 20:05 Zalezy kto i jaka gotowka dysponuje i jakie ma podejście do tematu ogolnie,w moim aucie jakby się sypnął cim to polecialbym po nowy ale obserwując moich klientów którym zmieniłem pewnie więcej jak 100 cimow to jeszcze nikt nie skorzystał z opcji NEW,kazdy jedzie na używce.
ps. będę pewnie kupował ten moduł jeśli masz odpowiedni to poproszę o info jak można się skontaktować w sprawie ewentualnego zakupu?
Dane kontaktowe sa u mnie na stronie
Specjalizacja OPEL
www.cartronic.biz
Specjalizacja OPEL
www.cartronic.biz
Witam! Czy moduł CIM jest taki sam do każdej wersji silnikowej w Zafirze B .Jak nie, to jaki ma być do 1.6 16 v 105 KM z 2007 r.?
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2018, 15:36 przez janekW67, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wrzuć nr VIN w tym temacie viewtopic.php?f=32&t=10687&start=315 , to podam nr częściTomasz Zawadka pisze: ↑02 kwie 2018, 14:28 Witam czmoduł cim jest taki sam do każdej wersji silnikowej w Zafira b .Jak nie to jaki ma być do 1.6 16 v 105 km z 2007
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Jakby co to mam na zapasie jeden CIM od 1.6. Podobno sprawny 100% ja go nie montowalem, kupiłem go w dość okazyjnej cenie dla manetki z tempomatem.Tomasz Zawadka pisze: ↑02 kwie 2018, 14:28 Witam! Czy moduł CIM jest taki sam do każdej wersji silnikowej w Zafirze B .Jak nie, to jaki ma być do 1.6 16 v 105 KM z 2007 r.?
Jaką cena
Dodano po 1 godzinie 42 minutach 42 sekundach:
WOLOAHM757G155481
Dodano po 1 godzinie 42 minutach 42 sekundach:
WOLOAHM757G155481
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Właśnie uświadomiłem sobie że nie wiem czy on był wylogowany i nie mam do niego PINu więc chyba bez sensu. Jak pisałem kupiłem go dla manetki tempomatu i nie zapytałem o to
- danielp
- Bywalec
czemu bez sensu?pin można pozyskać bez problemu
Specjalizacja OPEL