Problem z domykaniem/zamykaniem szyb!!!!

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#46 Post autor: Anony Mous »

No właśnie to jest druga skrzynka bezpieczników a moduł komfortu to pewnie któraś z kostek ...

CHRIS7779
Debiutant
Model:

#47 Post autor: CHRIS7779 »

[quote="tEREk"]No właśnie to jest druga skrzynka bezpieczników a moduł komfortu to pewnie któraś z kostek ...[/quote
A ma może ktoś ma w pełni wypasioną płytkę i jakie przekaźniki powinny być i do czego mogą służyć - może jakieś fotki.
Z Prawej strony pod zaślepką też mam jakiś moduł BOSCHA, a pod nim miejsce chyba na kompresorek oplowski.
Do czego służy ten moduł BOSCH :?: .
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km

Piotrek413

#48 Post autor: Piotrek413 »

Na 100% nie jestem pewien ale chyba jest to moduł czujników parkowania ;)
U mnie skrzynka z bezpiecznikami wygląda tak: Obrazek Obrazek Ja mam funkcję domykania z pilota :)

Anony Mous

#49 Post autor: Anony Mous »

Bosch pod kompresorem po prawej to parktronic.

teraz ktoś bez domykanych szyb niech podeśle fotkę z auta które nie ma domykania szyb.

kicaj

#50 Post autor: kicaj »

Piotrek413, podaj z ktorego roku masz auto przy zdjeciach... jak sie uda to pod wieczor dorzuce swoja... (jesli mam ;) )

Piotrek413

#51 Post autor: Piotrek413 »

Moja Zafira jest z września 2005 roku

kicaj

#52 Post autor: kicaj »

ok, wiec
to moja skrzynka B, auto z 2007 MY2008
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af5 ... de3a2.html
Obrazek

hmm wyglada mi ze nie mam poduszek powietrznych...

ronin

#53 Post autor: ronin »

Oto moja skrzynka - rocznik 2007:

Obrazek

W skrzynce mam podpięte złącze które u kolegi Kicaj jest "nie zagospodarowane" (czerwona strzałka). WTF ? :mysli:

Piotrek413

#54 Post autor: Piotrek413 »

Coś mi się zdaję że jest to złącze do podpięcia oryginalnego modułu od haka ;) Jeśli masz hak to sprawa jasna. Ja też mam ale ja mam uniwersalny moduł i nie mam takiej wtyczki :|

ronin

#55 Post autor: ronin »

Piotrek413 pisze:Coś mi się zdaję że jest to złącze do podpięcia oryginalnego modułu od haka ;) Jeśli masz hak to sprawa jasna. Ja też mam ale ja mam uniwersalny moduł i nie mam takiej wtyczki :|
Faktycznie mam hak więc pewnie to :) Tylko gdzie jest (albo powinien być) moduł komfortu ? :mysli:

kicaj

#56 Post autor: kicaj »

mnie tez wyglada ze to hak... bo ja nie mam...
ronin, dzieki za PW z rozpiska

Mihó

#57 Post autor: Mihó »

100% hak

miałczyk76
Bywalec
Model:

#58 Post autor: miałczyk76 »

Jak ktoś ma skrzynkę skrzynkę bezpieczników w bagażniku to na 100% ma domykanie i otwieranie szyb z pilota :mrgreen:
Jak nie działa to TECH2 i podobno OP-Com .Ja aktywowałem TECH 2 :P

ronin

#59 Post autor: ronin »

miałczyk76 pisze:Jak ktoś ma skrzynkę skrzynkę bezpieczników w bagażniku to na 100% ma domykanie i otwieranie szyb z pilota :mrgreen:
Jak nie działa to TECH2 i podobno OP-Com .Ja aktywowałem TECH 2 :P
Skoro tak to trza sprawdzić. A gdzie tego szukać w menu ? :)

CHRIS7779
Debiutant
Model:

#60 Post autor: CHRIS7779 »

ronin pisze:Oto moja skrzynka - rocznik 2007:

Obrazek

W skrzynce mam podpięte złącze które u kolegi Kicaj jest "nie zagospodarowane" (czerwona strzałka). WTF ? :mysli:
U mnie po prawej stronie zaznaczonej przez Ronina wtyczki do haka jest żółta kostka a nad nią dwa bezpieczniki 15A (mam odsuwane rolety dachowe oraz automatyczne poziomowanioe reflektorów-może od tego :?: ). Po za tym pod górną żółtą kostką(modułem) Ronin ma 3xbezpiecznik 5A, a ja mam tylko 2 (mam tak 15A-5A-25A - brak - brak-5A-5A i dalej tak samo). Sorki ale nie mam dostępu do fotosika aby wrzucić fotkę.
Co Wy na to??? Co mam, czego nie a co mogę mieć ;)
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”