Po akcji serwisowej,błąd i tak powraca czasami.PozdrawiamBelfer pisze:P1616 - CIM (Moduł kolumny kierowniczej) - błędny identyfikator środowiska
Witam, w/w błąd podlega akcji serwisowej, moja Zoska ją zaliczyła, dzwonić do Opla lub GM Warszawa i podać VIN, pozdrawiam
[B]Błędy: P1614; P1616; P0621 i P0070
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
mietowy, na temat akcji serwisowych poczytaj tutaj http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=6807 oraz http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=3395
zadzwoń do wybranego ASO - podaj nr VIN i otrzymasz odpowiedź czy Twoja ZB łapie sie na którąś z wymienionych akcji
zadzwoń do wybranego ASO - podaj nr VIN i otrzymasz odpowiedź czy Twoja ZB łapie sie na którąś z wymienionych akcji
Witam. Mam na imię Michał jestem z Krakowa. Jest to mój pierwszy post na tym forum.
W mojej Zafirze pojawił się problem z odpalaniem tzn. przekręcam kluczyk i nic się nie dzieje. Po wyciągnięciu kluczyka auto odpala normalnie. Wyskoczyły błędy 1614 i 1616. Zdążyłem się już zorientować na forum że to problem z immobilizerem i kluczykiem.
Czy mógłby ktoś zebrać w kupę od czego zacząć aby rozwiać ten problem. Czy zrobić update softa do CIM czy coś tam polutować czy od razu wymienić tego CIMa?
W mojej Zafirze pojawił się problem z odpalaniem tzn. przekręcam kluczyk i nic się nie dzieje. Po wyciągnięciu kluczyka auto odpala normalnie. Wyskoczyły błędy 1614 i 1616. Zdążyłem się już zorientować na forum że to problem z immobilizerem i kluczykiem.
Czy mógłby ktoś zebrać w kupę od czego zacząć aby rozwiać ten problem. Czy zrobić update softa do CIM czy coś tam polutować czy od razu wymienić tego CIMa?
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel zafira B 1.9cdti
- Model: ZB
Witam, Czy ktoś może coś doradzić? Zafira ciągle się blokuje, nie chce wchodzić na obroty. Raz na jakiś czas od odpalenia można przejechać normalnie(ma moc wchodzi pięknie na obroty) jakieś 100-200 metrów do momentu kiedy trzeba się zatrzymać. Ponowne ruszenie skutkuje tym że z dużym oporem dochodzi do 2tys obrotów i więcej nie idzie. Trzeba zgasić silnik, wyjąć kluczyk i odczekać kilkanaście sekund. Po tym zabiegu znowu można przejechać z 200 metrów i sytuacja się powtarza. Był podpinany pod komputer i nie wykazał żadnych błędów poza immo. Błędy jakie pokazuje po wydeptaniu to p1614 i p1616.
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel zafira B 1.9cdti
- Model: ZB
Rozkładam ręce. Czy ktoś z forumowiczów zna jakieś namiary na dobrego elektryka w okolicy Katowic? Może znajdzie coś po elektronice dlaczego go odcina. Poza wyżej wymienionymi błędami nie wyświetla żadnych innych błędów.