Po stronie euro jest 7 pinów i wszystkie mają odpowiednik po drugiej stronie przejścia.MrMichu77 pisze:A czy u Was w przejściówce po stronie "euro" są wszystkie piny ? Bo u mnie tylko kilka, a pozostałe są puste. Rozumiem, że nie wszystkie są wykorzystywane, ale może moja jest zbyt uboga i stąd problem ?
Hak holowniczy - montaż, instalacja elektr. moduł, łączówka
-
- Zafiromaniak
- Model:
witam
zamierzam się z kupnem haka ,ale jest jedno ale
czy ten bedzie dobryMODUŁ
tylko że przy kupnie tego modułu w chodzi w grę ingerencja w kable
a przy tym drugim już tylko same wpinanie się w instalacje.
czy muszę kupić TAKI moduł.
z tego co się dowiadywałem opcja wpinania się w kable jak to było w starych autach nie w chodzi w grę
zamierzam się z kupnem haka ,ale jest jedno ale
czy ten bedzie dobryMODUŁ
tylko że przy kupnie tego modułu w chodzi w grę ingerencja w kable
a przy tym drugim już tylko same wpinanie się w instalacje.
czy muszę kupić TAKI moduł.
z tego co się dowiadywałem opcja wpinania się w kable jak to było w starych autach nie w chodzi w grę
Potrzebujesz czegoś takiego http://allegro.pl/hak-modul-sterowania- ... 74836.html
kupuj najlepiej orginał GM od astry albo zafiry, wpinasz się z tyłu w moduł i po kłopocie....
kupuj najlepiej orginał GM od astry albo zafiry, wpinasz się z tyłu w moduł i po kłopocie....
- browar340
- Bywalec
- Imię: Tomasz
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam wszystkich.Wiem że temat był już wielokrotnie wałkowany , ale muszę zakupić do mojej zafiry hak holowniczy, ale nie mam pojęcia jaki i gdzie -- wiadomo aby było tanio , będę go używał raz na jakiś czas.Może ktoś z kolegów coś mi doradzi ? ( aha muszę mieć odpinany ponieważ często jestem poza Polską )
Ostatnio zmieniony 27 sie 2012, 22:03 przez browar340, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Najlepiej odpinany...browar340 pisze:Witam wszystkich.Wiem że temat był już wielokrotnie wałkowany , ale muszę zakupić do mojej zafiry hak holowniczy, ale nie mam pojęcia jaki i gdzie -- wiadomo aby było tanio , będę go używał raz na jakiś czas.Może ktoś z kolegów coś mi doradzi ? ( aha muszę mieć odpinany ponieważ często jestem poza Polską )
- Albert Einstein
Ja kupiłem na Alledrogo. Intaresował mnie hak odpinany, oryginał, najlepiej ORIS lub Westfalia. Taki hak używka na aukcach od 350 wzwyż, za 500 można już wyhaczyć nowy. Proponuję powysyłać maile z zapytaniami i swoją propozycją ceny (oczywiście dużo korzystniejszą), jeden ze sprzedających zgodził się i zakupiłem nówkę za 350 zł z kosztami przesyłki. Założenie - około 4 godziny zabawy, należy zdemontować lampy tylne, zderzak, trochę powiercić, zakonserwować, itp, ale opisy tej operacji już były. Co do instalacji myślałem że podłącze bez modułu, ale chyba nie warto. Niektórzy podpinają się do przewodów bezpośrednio, ale okazało się że moduł steruje również ABSem, światłami cofania przy podłączeniu przyczepki, współpracuje z komputerem, itp.
Ogólnie mówiąc jakbym jeszcze raz zakładał... tylko oryginał, odpinany (po odpięciu nic nie widać że auto ma hak, nawet wtyczka się chowa) no i zakup modułu.
Ogólnie mówiąc jakbym jeszcze raz zakładał... tylko oryginał, odpinany (po odpięciu nic nie widać że auto ma hak, nawet wtyczka się chowa) no i zakup modułu.
Witam.
Kupiłem hak + bagażnik na hak THULE euro classic 929 G6 LED do zafirki B.
Wiązka 13pin z redukcją, wpięta w moduł z tyłu samochodu.
Problem jest w tym że podczas hamowania światła stopu w bagażniku świecą się tylko przez około 2 sekundy. Potem gasną. Co może być powodem takiego zachowania świateł stopu?
Kupiłem hak + bagażnik na hak THULE euro classic 929 G6 LED do zafirki B.
Wiązka 13pin z redukcją, wpięta w moduł z tyłu samochodu.
Problem jest w tym że podczas hamowania światła stopu w bagażniku świecą się tylko przez około 2 sekundy. Potem gasną. Co może być powodem takiego zachowania świateł stopu?
Witam.
Po kilku godzinach ćwieczenia nad bagażnikiem na hak THULE euro classic 929 G6 LED do zafirki B są pierwsze pozytywne wyniki.
1. Najprawdopodobniej moduł nie obsługuje świateł stopu LED.
2. Całą sprawę załatwia podłączenie dodatkowego obciążenie pod LED. Np. dodatkowe światło STOP z żarówką. I jest OK.
Po kilku godzinach ćwieczenia nad bagażnikiem na hak THULE euro classic 929 G6 LED do zafirki B są pierwsze pozytywne wyniki.
1. Najprawdopodobniej moduł nie obsługuje świateł stopu LED.
2. Całą sprawę załatwia podłączenie dodatkowego obciążenie pod LED. Np. dodatkowe światło STOP z żarówką. I jest OK.