Odblokowanie Komputera Pokładowego
-
- Przeglądacz
- Imię: łukasz
- Auto: Opel Zafira 1.9 cdti Sport automat
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z19dt
z chomika jest walnięte spolszczenie przerabiałem to ściągnij oryginalny soft do rada może być DE a potem wgraj inne spolszczenie nie z chomika
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:44 ]
a spolszcza się tylko navi polecam stronkę na forum się wszystkiego dowiesz
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:46 ]
p ro je kt na vi
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:44 ]
a spolszcza się tylko navi polecam stronkę na forum się wszystkiego dowiesz
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:46 ]
p ro je kt na vi
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013, 19:46 przez mewrik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Model:
Jak nie odratujesz radia softem od Wołka .To mogę to ogarnąć progiem ale radio musisz mi wysłać .artbi81 pisze:Witam.
Czekałem z bite 10 min.
Nie słyszałem napędu - stąd wyłączyłem zapłon po 10 min.
Ponowne wrzucenie płyty niestety nie powoduje inicjacji instalacji oprogramowania.
Rozumiem że nie obejdzie się bez komputera i speca w chwili obecnej ?
Koledzy,
Czy w Łodzi może ktoś pomóc w odblokowaniu komputera pokładowego?
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie...
sebkuch
[ Dodano: Pią Wrz 13, 2013 10:36 ]
Czy w Łodzi może ktoś pomóc w odblokowaniu komputera pokładowego?
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie...
sebkuch
[ Dodano: Pią Wrz 13, 2013 10:36 ]
Podrzucisz Kolego namiary?flipers pisze:Witam!
Już sobie poradziłem z tematem. W Łodzi za drobną opłatą też da radę to zrobić bez problemu.
Andrzej2503 pisze:Koledzy! - wszystko zależy od radia jakie macie w aucie!
Jeśli CD30 to język Polski jest nawet jeśli przyjechała ze słonecznej Italii.
Jeśli CD70/90 to tylko można zrobić navi.
Aktywacja BC to temat na 2 minuty - (np. chińczykiem).
U mnie każdy może podjechać i robię to za free. Ale każdemu przeważnie daleko .
Witam!
Ja miałbym w miarę blisko jestem z Choszczna, czy mógłbym podjechać i aktywować u ciebie komputer BC.
Napisz do Andrzeja na PW - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 22:40 przez bodzis1, łącznie zmieniany 1 raz.
Siedzialem dzisiaj w aucie godzine i probowalem aktywowac komputer tj spalanie itp. Jak przytrzymalem przycisk settings to byl dzwiek, ale nic sie nie dzialo. Gdy wszedlem w przycisk bc to pojawialy sie dziwne cyferki. Nie ma tam informacji o spalaniu itp. Da sie to odblokowac bez kompa? Wersja wyswietlacza z tempwretuta, godzina, stacja radiowa i data. Dziekuje inpozdrawiam
-
- Zafiromaniak
- Model:
Przytrzymując settings wchodzisz w dodatkowe informacje systemowe tzw. "settings mode" poczytaj na forum. Aktywowanie komunikatów o spalaniu (komputer ze wskazaniami BC) jest możliwe tylko fejsem Tech lub OP-Com.Czakim1986 pisze:Siedzialem dzisiaj w aucie godzine i probowalem aktywowac komputer tj spalanie itp. Jak przytrzymalem przycisk settings to byl dzwiek, ale nic sie nie dzialo. Gdy wszedlem w przycisk bc to pojawialy sie dziwne cyferki. Nie ma tam informacji o spalaniu itp. Da sie to odblokowac bez kompa? Wersja wyswietlacza z tempwretuta, godzina, stacja radiowa i data. Dziekuje inpozdrawiam
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
No nie wiem czy chciałbyś kupować interfejs tylko po to aby sobie aktywować komputer, a przy tym nieźle za niego zapłacić (mowa tu o Tech2 lub Op-Com).Czakim1986 pisze:Móglbys mi napisac jaki dokladnie jaki kabel mam kupic? Bo dzisiaj probowalem podpiac pod kompa kabel z audi. Ta sama wtyczka ale auto go nie widzi. I teraz nje wiem czy ja robie cos zle czy kabel jest po prostu inny. Dodam tylko, ze uzylem programu china.
Podjedź do kogoś na aktywacje i po problemie - powinieneś wydać jakieś 50-80PLN
-
- Zafiromaniak
- Model:
Interface OP-Com + program o tej samej nazwie (ok. 3000zł.) lub Tech2 jeszcze droższy.Czakim1986 pisze:Móglbys mi napisac jaki dokladnie jaki kabel mam kupic? Bo dzisiaj probowalem podpiac pod kompa kabel z audi. Ta sama wtyczka ale auto go nie widzi. I teraz nje wiem czy ja robie cos zle czy kabel jest po prostu inny. Dodam tylko, ze uzylem programu china.
Możesz poszukać pirata OP-Com, ale nie chcę Cię do tego namawiać. :>
Bardzo chetnie bym do kogos podjechal. Problem w tym, że mieszkam w uk i nie znam nikogo kto by się tym zajmowal. Payrzalem na ebayu i takie kable kosztuja kolo 30 £. Podam linka i jak znajdziesz chwilke to mozesz zerknąć i powiedzieć czy to ten http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewit ... 1280680717
-
- Zafiromaniak
- Model:
Interface z linku to ELM, wystarczy do sczytania i kasowania błędów, ale nie dorówna OP-Com.Czakim1986 pisze:Bardzo chetnie bym do kogos podjechal. Problem w tym, że mieszkam w uk i nie znam nikogo kto by się tym zajmowal. Payrzalem na ebayu i takie kable kosztuja kolo 30 £. Podam linka i jak znajdziesz chwilke to mozesz zerknąć i powiedzieć czy to ten http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewit ... 1280680717