Odblokowanie Komputera Pokładowego

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mewrik
Przeglądacz
Imię: łukasz
Auto: Opel Zafira 1.9 cdti Sport automat
Model: ZB
Oznaczenie silnika: z19dt
#76 Post autor: mewrik »

z chomika jest walnięte spolszczenie przerabiałem to ściągnij oryginalny soft do rada może być DE a potem wgraj inne spolszczenie nie z chomika

[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:44 ]
a spolszcza się tylko navi polecam stronkę na forum się wszystkiego dowiesz

[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 19:46 ]
p ro je kt na vi
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013, 19:46 przez mewrik, łącznie zmieniany 1 raz.

miałczyk76
Bywalec
Model:

#77 Post autor: miałczyk76 »

artbi81 pisze:Witam.
Czekałem z bite 10 min.
Nie słyszałem napędu - stąd wyłączyłem zapłon po 10 min.

Ponowne wrzucenie płyty niestety nie powoduje inicjacji instalacji oprogramowania.

Rozumiem że nie obejdzie się bez komputera i speca w chwili obecnej ?
Jak nie odratujesz radia softem od Wołka .To mogę to ogarnąć progiem ale radio musisz mi wysłać .

artbi81

#78 Post autor: artbi81 »

Witam.

Dziękuję za chęć pomocy - uporali się w tym w Oplu - co prawda 250 zł wypadło lecz przynajmniej mam już działający komputer i pozostałe elementy.
Spolszczyli menu oraz nawigację - więc może i skóra warta wyprawki.

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

sebkuch

#79 Post autor: sebkuch »

Koledzy,
Czy w Łodzi może ktoś pomóc w odblokowaniu komputera pokładowego?
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie...
sebkuch

[ Dodano: Pią Wrz 13, 2013 10:36 ]
flipers pisze:Witam!
Już sobie poradziłem z tematem. W Łodzi za drobną opłatą też da radę to zrobić bez problemu.
Podrzucisz Kolego namiary?

larryyy

#80 Post autor: larryyy »

Witam serdecznie,

Podpinam się do tematu...
Jest może ktoś w okolicach Kielc co aktywuje BC w Zafirze OPC 2008r ?

bodzis1
Świeżak
Model:

#81 Post autor: bodzis1 »

Andrzej2503 pisze:Koledzy! - wszystko zależy od radia jakie macie w aucie!
Jeśli CD30 to język Polski jest nawet jeśli przyjechała ze słonecznej Italii.
Jeśli CD70/90 to tylko można zrobić navi.

Aktywacja BC to temat na 2 minuty - (np. chińczykiem).
U mnie każdy może podjechać i robię to za free. Ale każdemu przeważnie daleko :D .

Witam!
Ja miałbym w miarę blisko jestem z Choszczna, czy mógłbym podjechać i aktywować u ciebie komputer BC.

Napisz do Andrzeja na PW - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 22:40 przez bodzis1, łącznie zmieniany 1 raz.

shaqal
Bywalec
Model:

#82 Post autor: shaqal »

W Gdansku lub Grudziadzu moge pomóc w aktywacji BC.
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!

Czakim1986

#83 Post autor: Czakim1986 »

Siedzialem dzisiaj w aucie godzine i probowalem aktywowac komputer tj spalanie itp. Jak przytrzymalem przycisk settings to byl dzwiek, ale nic sie nie dzialo. Gdy wszedlem w przycisk bc to pojawialy sie dziwne cyferki. Nie ma tam informacji o spalaniu itp. Da sie to odblokowac bez kompa? Wersja wyswietlacza z tempwretuta, godzina, stacja radiowa i data. Dziekuje inpozdrawiam

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#84 Post autor: Zdenek2007 »

Czakim1986 pisze:Siedzialem dzisiaj w aucie godzine i probowalem aktywowac komputer tj spalanie itp. Jak przytrzymalem przycisk settings to byl dzwiek, ale nic sie nie dzialo. Gdy wszedlem w przycisk bc to pojawialy sie dziwne cyferki. Nie ma tam informacji o spalaniu itp. Da sie to odblokowac bez kompa? Wersja wyswietlacza z tempwretuta, godzina, stacja radiowa i data. Dziekuje inpozdrawiam
Przytrzymując settings wchodzisz w dodatkowe informacje systemowe tzw. "settings mode" poczytaj na forum. Aktywowanie komunikatów o spalaniu (komputer ze wskazaniami BC) jest możliwe tylko fejsem Tech lub OP-Com.

Czakim1986

#85 Post autor: Czakim1986 »

Móglbys mi napisac jaki dokladnie jaki kabel mam kupic? Bo dzisiaj probowalem podpiac pod kompa kabel z audi. Ta sama wtyczka ale auto go nie widzi. I teraz nje wiem czy ja robie cos zle czy kabel jest po prostu inny. Dodam tylko, ze uzylem programu china.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#86 Post autor: GOTI »

Czakim1986 pisze:Móglbys mi napisac jaki dokladnie jaki kabel mam kupic? Bo dzisiaj probowalem podpiac pod kompa kabel z audi. Ta sama wtyczka ale auto go nie widzi. I teraz nje wiem czy ja robie cos zle czy kabel jest po prostu inny. Dodam tylko, ze uzylem programu china.
No nie wiem czy chciałbyś kupować interfejs tylko po to aby sobie aktywować komputer, a przy tym nieźle za niego zapłacić (mowa tu o Tech2 lub Op-Com).
Podjedź do kogoś na aktywacje i po problemie - powinieneś wydać jakieś 50-80PLN ;)
Obrazek

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#87 Post autor: Zdenek2007 »

Czakim1986 pisze:Móglbys mi napisac jaki dokladnie jaki kabel mam kupic? Bo dzisiaj probowalem podpiac pod kompa kabel z audi. Ta sama wtyczka ale auto go nie widzi. I teraz nje wiem czy ja robie cos zle czy kabel jest po prostu inny. Dodam tylko, ze uzylem programu china.
Interface OP-Com + program o tej samej nazwie (ok. 3000zł.) lub Tech2 jeszcze droższy.
Możesz poszukać pirata OP-Com, ale nie chcę Cię do tego namawiać. :>

Czakim1986

#88 Post autor: Czakim1986 »

Bardzo chetnie bym do kogos podjechal. Problem w tym, że mieszkam w uk i nie znam nikogo kto by się tym zajmowal. Payrzalem na ebayu i takie kable kosztuja kolo 30 £. Podam linka i jak znajdziesz chwilke to mozesz zerknąć i powiedzieć czy to ten :) http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewit ... 1280680717

Zdenek2007
Zafiromaniak
Model:

#89 Post autor: Zdenek2007 »

Czakim1986 pisze:Bardzo chetnie bym do kogos podjechal. Problem w tym, że mieszkam w uk i nie znam nikogo kto by się tym zajmowal. Payrzalem na ebayu i takie kable kosztuja kolo 30 £. Podam linka i jak znajdziesz chwilke to mozesz zerknąć i powiedzieć czy to ten :) http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewit ... 1280680717
Interface z linku to ELM, wystarczy do sczytania i kasowania błędów, ale nie dorówna OP-Com.

Czakim1986

#90 Post autor: Czakim1986 »

Ech... no to juz nie wiem za jakim kablem patrzec.. :/

To nie jest temat o interfejsach ;) - Bodek

poszukaj na Forum - są odpowiednie informacje
Ostatnio zmieniony 05 sty 2014, 16:04 przez Czakim1986, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”