Problem z domykaniem/zamykaniem szyb!!!!
op-com i tech 2 to interfejsy diagnostyczne. Tech jest oryginalnym interfejsem jaki maja w ASO choć są też podrubki. Op-com jest bardziej popularny wśród uzytkowników oplów i również istenije w wersji oryginalnej i 'taniej' Masz małe urządzenie, które wpinasz do złącza OBD za popielniczką ( w przypadku ZB) oraz program na CD, który wgrywasz do laptopa i potem cała masa zabawy....diagnoza błędów, kasowanie błędów, programowanie różnych funkcji, itp, itd. Generalnie wersję 'tanią' można kupić za 250zl, czyli tyle co 3 podpięcia do tzw. komputera w ASO.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
- skorpion69
- Debiutant
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B 1,6 B/LPG NJOY
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z16XER
Oprócz wyjęcia popielniczki trzeba odkręcić śrubkę (torx) Wyjąć ten metalowy ekran i wyciągnąć ( wyszarpnąć) jeszcze " tył popielniczki" wtedy ukaże się nam dopiero złącze.skorpion69 pisze:szczerze mówiąc wyjąłem popielniczkę (tą pod dźwignią zmiany biegów) i nic tam nie widze
Czasami wyciągnięcie "tyłu popielniczki" bywa bardzo upierdliwe i wymaga dużo siły....
- skorpion69
- Debiutant
- Debiutant
Jak odkreciłes juz i wyjąłeś te blaszke z popielniczki to włoz palec w srodkowy otwor (innego nie ma) to wyczujesz po prawej i lewej dwa wystajace kołki. Jedna reka popchnij kolek do siebi a druga reka nieco asekuruj pociągniecie to powinno wyjsc. Mnie tez to nieco ciezko szlo ale teraz to 1min. robotyskorpion69 pisze:dobra wczoraj ją wymontowałem, musi tam być to złącze, dziś je znajdę
dzięki
- skorpion69
- Debiutant
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Oznaczenie silnika: Z20LER
To ja się dołączę do tematu, Zafira A 2002r i na 100% miałem domykanie szyb, po odłączeniu akumulatora teraz już nie mam.
Szyby zaprogramowałem każdą z osobna poprzez zjazd do dołu i przytrzymanie przycisku przez 5s tak w każdą stronę z każdą szybą.
Szyby same się opuszczają i podnoszą ale z przycisków w kabinie, z pilota mogę jedynie zamknąć i na drugie przyciśnięcie doryglować drzwi trzymając dłuzej przycisk nic się nie dzieje z szybami.
Coś źle zrobiłem?
Nie chcę dobierać się do elektryki bo temat bym obszedł po swojemu, ale skoro działało to czemu nie działa?
Szyby zaprogramowałem każdą z osobna poprzez zjazd do dołu i przytrzymanie przycisku przez 5s tak w każdą stronę z każdą szybą.
Szyby same się opuszczają i podnoszą ale z przycisków w kabinie, z pilota mogę jedynie zamknąć i na drugie przyciśnięcie doryglować drzwi trzymając dłuzej przycisk nic się nie dzieje z szybami.
Coś źle zrobiłem?
Nie chcę dobierać się do elektryki bo temat bym obszedł po swojemu, ale skoro działało to czemu nie działa?