Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam - problem polega na tym, że po otwarciu drzwi czy to są drzwi przednie czy tylne powinna palić się oswietlenie wenatrz samochodu - u mnie niestety tak nie jest - w czym może tkwić problem? - powiem tylko, że co do elektryki to wymieniane były tylko tylne prawe drzwi i czy jest szansa, że coś jest źle podłączone czy co???? - a może j - est coś zrąbane innego???dzięki za odpowiedzi - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 paź 2017, 18:03 przez rutrag, łącznie zmieniany 1 raz.
a bezpieczniki sprawdzałeś?
bo wymiana jednych drzwi nie powinna eliminować działania pozostałych...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
jakby bezpieczniki były to nie paliłoby się gdybym przełaczał na 1 czy na inny pozycję - chyba, że bezpiecznik jakiś odpowiedzialny bezpośrednio za oswietlenie wewnątrz
--scalone--
a jaki wyłącznik?
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 23:50 przez rutrag, łącznie zmieniany 1 raz.
A żarówki sprawdziłeś Kiedyś przekopałem pół auta jak się stracił STOP. Wyłącznik, bezpieczniki bo każdy by stwierdził że nie mogą jednocześnie spalić się obydwie żarówki. A jednak
Być może podczas wymiany drzwi mechaniot wyłaczył oświetlenie aby się przez cały czas nie paliło i np nie rozładowało aku. Sprawdz przełączniki /wyłączniki/ przy oświetleniu, zarówno przód i tył.
ogólnie powiem tak: światło mam w środku ale chodzi mi o to jak jest przełącznik na drzwi (środkowa pozycja) to po zamknięciu drzwi czy po jego otwarciu powinno sie swiatło zgasic lub zapalić a umnie jest że jak wezmę na pozycje środkową to pali się cały czas - nie gaśnie
Jeżeli jest tak jak piszesz , to trzeba sprawdzić wiązkę i przyłącze w drzwiach które były wymieniane . Kabel masowy (sterujący modułem ) do wyzwalania oświetlenia wewnątrz zwiera prawdopodobnie do masy cały czas i podaje sygnał do sterownika a ten podaje napięcie do żarówek .
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Witam wszystkich
Podlacze sie do tematu poniewaz dzisiaj po przekreceniu kluczyka w stacyjce i po odpaleniu autka rowniez mi nie zgasly ale dwa swiatla w podsufitce/przod i tyl/.Myslalem ze moze drzwi sa nie domkniete,sprawdzilem wszystkie i dalej to samo.Po przyjezdzie do domu wlaczylem alarm i zauwazylem ze na pulpicie jest podswietlone zamkniecie drzwi .Na razie wylaczylem tylnie swiatlo z przodu wyjalem zarowke ale nie wiem co dalej.Czy ktos z Was mial juz podobne objawy? Cntralny zamek dziala /zamyka wszystkie drzwi/Sygnalizacja otwartych drzwi rowniez dziala.Prosze o pomoc