montaż REC

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#1 Post autor: Lorry »

jacek171177 pisze:siemka
padł mi moduł rec w zafirze 19 cdti 120km czy ktos ma jakies informacje gdzie można kupic cos takiego ???

[ Komentarz dodany przez: Lorry: Pon Lut 15, 2010 21:59 ]
Błagam zwracaj uwage na orty bo nie idzie tego czytać :!:
A od czego ten moduł, za co odpowiada, gdzie umiejscowiony.

Może z jakiegoś rozbitka :|
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2015, 20:35 przez Lorry, łącznie zmieniany 1 raz.

jacek171177

#2 Post autor: jacek171177 »

siemka
moduł jest do zafiry b 2006 r. umieszczony jest z tyłu auta . dokładnie to chyba chodzi o całą skrzynkę z bezpiecznikami . mam dokładny numer tego modułu (1238854). silnik 1,9cdti 120 km. sorki za blady ale jestem dyslektykiem. dzięki z góry , dalej czekam na jakieś informacje

//poprawiłem błędy //BajBus
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 22:01 przez jacek171177, łącznie zmieniany 1 raz.

rebel

#3 Post autor: rebel »

Ostatnio przy pomocy kolegi aszymajda dokonaliśmy kilku zmian (aktywacja kompa i tempomatu) w mojej Zośce. Po podłączeniu Op-com nie mógł się skomunikować z modułem REC. Wygląda na to że moduł jest sprawny - wszystko działa jak powinno (pytanie jakie są oznaki niesprawnego modułu REC). W Zofii kolegi interfejs z REC-em się komunikuje, więc chyba też problem nie jest z samym Op-comie. Jakieś pomysły?

Mihó

#4 Post autor: Mihó »

Jakiś komunikat ? Jeśli nie, to stawiam na OP-COMa lub oprogramowanie

miałczyk76
Bywalec
Model:

#5 Post autor: miałczyk76 »

Nie z każdym rec op-com się komunikuje a uruchomienie kontrolki tempomatu w zegarach to już loteria :) Jak podłącz się TECH wszystko bez problemu kontrolka tempomatu jest :D i z rec się łączy.Może potrzeba poczekać na nowy soft

rebel

#6 Post autor: rebel »

Żadnych komunikatów nie było, tylko w miejscu w którym wyświetla się ilość błędów były "???"

Z tempomatem się udało, bo to w CIM-ie się ustawia kontrolkę, poszło ok, ale chciałem jeszcze automatyczne zamykanie drzwi aktywować a to właśnie w REC się robi.

Czyli co, generalnie się nie martwić i spróbować innym op-comem, albo poczekać na nowszy soft?

Awatar użytkownika
DarthThor85
Świeżak
Model:

#7 Post autor: DarthThor85 »

Witam mam takie pytanie czy jest możliwość montażu REC w zafirce B w której nie ma REC ??

drahe
Mieszkaniec
Model:

#8 Post autor: drahe »

Teoretycznie tak ale w praktyce zadanie totalnie nieopłacalne.
Za dużo roboty nikt się tego nie podejmie.
Co chcesz uzyskać? Domykanie szyb, ryglowanie drzwi po ruszeniu to wszystko możesz mieć montując niefabryczny alarm z takimi funkcjami.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”