Witam.
Pomóżcie Panowie w dwóch sprawach.
Mianowicie nie działa lewy boczny kierunkowskaz, żarówka sprawdzona, bezpieczniki również. Totalnie nie wiem gdzie może tkwić przyczyna.
Druga kwestia to lusterka; nie działa sterowanie w dół na obydwie strony, po wciśnięciu nie słychać, żeby silniczek pracował. Chciałem wyciągnąć cały ten panel od sterowania, ale bez ściągnięcia całego boczku chyba się nie obędzie?
Proszę o jakieś podpowiedzi
Edit. Panowie powiecie mi które przekaźniki są od kierunkowskazów??
Boczny lewy kierunkowskaz i sterowanie lusterkami - problem.
Boczny lewy kierunkowskaz i sterowanie lusterkami - problem.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2015, 22:17 przez lesiu1123, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyjęcie panelu rzeczywiście dziecinnie proste, trzeba tylko wiedzieć jak i w parę sekund można wyciągnąć dziada
Panel naprawiłem a właściwie przeczyściłem styki, sterowanie lusterkami działa ... ciekawe na jak długo
Został jeszcze ten kierunkowskaz, w kompie widnieje że coś z obwodem kierunkowskazu, ale nie wiem czy obwód przerwany czy co
Panel naprawiłem a właściwie przeczyściłem styki, sterowanie lusterkami działa ... ciekawe na jak długo
Został jeszcze ten kierunkowskaz, w kompie widnieje że coś z obwodem kierunkowskazu, ale nie wiem czy obwód przerwany czy co
Napięcia nie ma bo żarówka nie świeci (podmieniane żarówki sprawne).
Przewód z tego kierunkowskazu leci gdzieś w okolice halogenu w zderzaku, jednak nie namierzyłem gdzie dokładnie.
Jeśli wiedziałbym skąd wychodzą te przewody to można by łatwo wyeliminować uszkodzenie samych przewodów.
Kierunkowskazami sterują jakieś przekaźniki?
Przewód z tego kierunkowskazu leci gdzieś w okolice halogenu w zderzaku, jednak nie namierzyłem gdzie dokładnie.
Jeśli wiedziałbym skąd wychodzą te przewody to można by łatwo wyeliminować uszkodzenie samych przewodów.
Kierunkowskazami sterują jakieś przekaźniki?