Panowie proszę o podpowiedzi.
Mam zafirę B z silnikiem 1,8 Z18XER, mechanicy stwierdzili iż uszkodzony mam prawdopodobnie ECU.
Chciałbym wymienić ten sterownik samemu bo mechanicy liczą sobie po 400 zł za zaprogramowanie nowego sterownika.
Czy kupując nowy sterownik i posiadając OPCOM dam radę zrobić to samemu czy potrzebne sa jakieś jeszcze dodatkowe sprzęty,Proszę o pomoc i naprowadzenie mnie w tym temacie
Wymiana sterownika ECU Simtec75.1
Używkę wylogowaną lub z pinem dopiszesz bez problemu opcomem pod warunkiem że nie pochodzi np z automatu a ty masz manuala i vice-wersa.
Co do sterownika nówki sztuki nie jestem pewny czy nie trzeba zrobić SPSa.Czyli bez techa nie dasz rady.
Co do sterownika nówki sztuki nie jestem pewny czy nie trzeba zrobić SPSa.Czyli bez techa nie dasz rady.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
- Imię: Pablo
- Auto: 1.9cdti
- Model: Zb
- Oznaczenie silnika: Dtl
Potwierdzam opcomem da radę zaprogramować ecu silnika w zafirze b ale ja robiłem w silniku 1.9 cdti 120km
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 09:16 przez sion3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
swoją drogą to te sterowniki się nie sypią
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam