Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam jestem nowym użytkownikiem na forum. I nie za bardzo wiem gdzie mogę podpiąć swój temat a zarazem problem. A problem jest tego typu. Przekręcam stacyjkę na zimnym jeszcze silniku, i w tym momencie załącza się wentylator na najszybszym biegu. Dodając lekko gazu silnik zaczyna się dławic , dopiero po jakim czasie gdy się zagrzeje można swobodnie przygazowac . Temperatura na zimnym silniku pokazuje od razy 73 stopnie i stoi w miejscu .lub na ciepłym skacze np. ze 100 na - 85 i podobnie. Wymieniono czujnik temperatury i termostat komputer nie pokazał błędu. Bardzo proszę o waszą pomoc. [/code]
Pojedź do dobrego mechanika/elektryka. Są chyba 2 czujniki temperatury cieczy, jeden daje info na wskaźnik na desce, a drugi do sterownika silnika,i pewnie ten drugi ci padł. Po podłączeniu przez gniazdo obd jakiegoś programu do opla powinno pokazać parametry pracy tych i innych czujników
witam mariusz_technik, spróbuję twojej porady ale obawiam się że chyba sterownik padł, bo za dużo żeczy naraz się dzieje. Dzięki. Gdzie znajduje się ten czujnik co podaje sygnał do sterownika.?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2016, 18:46 przez Piotr12, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
witam serdecznie, może ktoś pomoże, być może ktoś miał taki problem, zafira 1.8 Pb, na gazie, przy zimnym silniku obroty strasznie falują 2500 obr. i spadają dość nisko tak jakby miał zgasnąć, po około m/w minucie wszystko wraca do normy i jest ok,. proszę o pomoc :.