błąd 190057 i insp 0 co to bo dzisiaj mi wywaliło ?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
misiakrp

błąd 190057 i insp 0 co to bo dzisiaj mi wywaliło ?

#1 Post autor: misiakrp »

dzisiaj podczas gaszenia auta zauważyłem na wyświetlaczu INSP 0 to oznacza ze już pora na wymianę olejów itp ? wymiane oleju robiłem przy 94 tys teraz mam jakieś 97 tys

dodatkowo pokazał sie bład 190057
wiecie co oznacza ?

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

misiakrp

#3 Post autor: misiakrp »

przemeks pisze:misiakrp,
looknij tu: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1199
dzieki to po wygooglowaniu też mi wyszło dzisiaj musze opcoma podłączyć ;)
ale ta insp ?
nie qmam

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#4 Post autor: Lorry »

Filtr Ci się źle wypalał i rozcieńczył olej (paliwo się tam dostało). Dlatego dobrze by było go wymienić. Zobacz czy nie przybyło go

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

Konieczność wymiany oleju oznaczona napisem INPS jak i błąd jaki podałeś mają bardzo wiele wspólnego ze sobą.Świadczy to tylko o tym,że od ostatniej wymiany oleju pokonywałaś przeważnie krótkie odcinki trasy.Kilkakrotnie przerwałeś proces wypalania DPFa przez co olej w silniku uległ rozrzedzeniu przez ON i skutkuje to koniecznością jego wymiany.Proponuję poczytać forum i dowiedzieć się jak najwięcej na temat DPFa...albo będziesz wymieniał olej co kilka tysięcy kilometrów...a potem dojdzie do tego masa innych z tym związanych problemów.

kazik25
Model:

#6 Post autor: kazik25 »

misiakrp pisze:dzisiaj podczas gaszenia auta zauważyłem na wyświetlaczu INSP 0 to oznacza ze już pora na wymianę olejów itp ? wymiane oleju robiłem przy 94 tys teraz mam jakieś 97 tys

dodatkowo pokazał sie bład 190057
wiecie co oznacza ?
http://www.autoinstrukcja.pl/News/AUTOP ... anera.html TU

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”