[B] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk, itp...
-
- Przeglądacz
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
[B] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk, itp...
Witam,
nadeszła kolejna sesja fotek w ZB
W komorze silnika przy grodzi znalazłem 2 wolne wtyczki i nie potrafię ich zdiagnozować do czego mogą służyć. Jak byście mogli podpowiedzieć czy u Was takie są i do czego służą, a oto fotki:
Ogólny strzał gdzie to jest:
Wtyczka po prawej stronie (środkowa część grodzi silnika)
Wtyczka po lewej stronie grodzi
Wdzięczny za pomoc
nadeszła kolejna sesja fotek w ZB
W komorze silnika przy grodzi znalazłem 2 wolne wtyczki i nie potrafię ich zdiagnozować do czego mogą służyć. Jak byście mogli podpowiedzieć czy u Was takie są i do czego służą, a oto fotki:
Ogólny strzał gdzie to jest:
Wtyczka po prawej stronie (środkowa część grodzi silnika)
Wtyczka po lewej stronie grodzi
Wdzięczny za pomoc
Ostatnio zmieniony 22 cze 2017, 19:45 przez rkanisz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Przeglądacz
Witajcie,
robiąc fotorelację (już wkrótce foty) z montażu chłodzonego schowka zrobiłem foto takiej kostki jest ona w prawym tylnym (bocznym) schowku - kto z Was ma i co zamontowane do niej?
No to HELP
robiąc fotorelację (już wkrótce foty) z montażu chłodzonego schowka zrobiłem foto takiej kostki jest ona w prawym tylnym (bocznym) schowku - kto z Was ma i co zamontowane do niej?
No to HELP
Z tego co pamiętam jest to złącze modułu parktronika z czujkami do tylnego zderzaka. Do haka złącze jest w module REC po lewej stronie - przerabiałem temat, i to nie bezpośrednio do gniazda haka tylko wpina się specjalny moduł.
-
- Przeglądacz
Kurcze Lorry nie dobijaj mnie mi to zajęło z godzinę , ale aż tak to ja ułomny nie jestemLorry pisze:montaż jest banalny, 10 min i po sprawie ale foto relacje zrob to podkleję
Pewnie maiłeś wersję soft
Czy warto bawić sie w montaż listwy z czujnikami parkowania na tył (przód odpada - nie będę aż tak dziergał ) ?Pedro pisze:Z tego co pamiętam jest to złącze modułu parktronika z czujkami do tylnego zderzaka. Do haka złącze jest w module REC po lewej stronie - przerabiałem temat, i to nie bezpośrednio do gniazda haka tylko wpina się specjalny moduł.
Czy będzie to na zasadzie plug%play, czy jakaś dodatkowa kabelkologia
Haka nie planuję do Zosi
Ostatnio zmieniony 18 maja 2010, 13:50 przez rkanisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam...
Mam pytanie...mianowicie....wyskoczył mi dzisiaj jakiś czarny kabelek...taki ze złotawą końcówką....a dokładniej.... gdzieś z okolic pod schowkiem po stronie pasażera....Co to za wynalazek...i do czego to to służy....bo przypuszczam,że skoro jest.... to ma jakieś zastosowanie....i czy to może być jakiś ważny....łącznik...???
Przypuszczam,iż jego wyskoczenie spowodowane jest zaliczeniem monstrualnej dziury w jezdni....w którą wpadłam......i aż się dziwię,że tylko ten jeden kabelek wyskoczył....
Mam pytanie...mianowicie....wyskoczył mi dzisiaj jakiś czarny kabelek...taki ze złotawą końcówką....a dokładniej.... gdzieś z okolic pod schowkiem po stronie pasażera....Co to za wynalazek...i do czego to to służy....bo przypuszczam,że skoro jest.... to ma jakieś zastosowanie....i czy to może być jakiś ważny....łącznik...???
Przypuszczam,iż jego wyskoczenie spowodowane jest zaliczeniem monstrualnej dziury w jezdni....w którą wpadłam......i aż się dziwię,że tylko ten jeden kabelek wyskoczył....
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 16:15 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/1ZN ... directlink[/img]
Tak wygląda ten kabelek....i on raczej nie jest w żadnej obwijce z gąbki....a oświetlenie schowka nie działa ...ponieważ jeszcze nie zdążyłam zamówić.....z tym kabelkiem chodzi mi tylko o to ...czy on jest jakiś bardzo istotny...bo jeśli nie.... to niech sobie zwisa....bo nie mam czasu...się tym przejmować... ...
Lorry....oczywiście dzięki za zainteresowanie...
W ogóle pod tym schowkiem a między tym plastikiem niżej zrobiła się jakaś czeluść...jakby opadł ten plastik właśnie.... ...nie za bardzo widoczne te zdjęcia...
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/tOe ... directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/y6dsJK39vg9aMdnN3u44z2ffxIBbt3snDpGVGYMy41U?feat=directlink
Tak wygląda ten kabelek....i on raczej nie jest w żadnej obwijce z gąbki....a oświetlenie schowka nie działa ...ponieważ jeszcze nie zdążyłam zamówić.....z tym kabelkiem chodzi mi tylko o to ...czy on jest jakiś bardzo istotny...bo jeśli nie.... to niech sobie zwisa....bo nie mam czasu...się tym przejmować... ...
Lorry....oczywiście dzięki za zainteresowanie...
W ogóle pod tym schowkiem a między tym plastikiem niżej zrobiła się jakaś czeluść...jakby opadł ten plastik właśnie.... ...nie za bardzo widoczne te zdjęcia...
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/tOe ... directlinkhttp://picasaweb.google.pl/lh/photo/y6dsJK39vg9aMdnN3u44z2ffxIBbt3snDpGVGYMy41U?feat=directlink
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 19:52 przez gosia, łącznie zmieniany 8 razy.