Problemy z użytkowaniem interfejsów do diagnostyki Opli

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mario74

Problemy z użytkowaniem interfejsów do diagnostyki Opli

#1 Post autor: mario74 »

Witam wszystkich!
Szukam interfejsu do diagnostyki Zafiry rocznik 2006 diesel może ktoś polecić takowy?
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 12:38 przez mario74, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Kolego użyj opcji szukaj ...

podpowiem tylko OP-COM

Nufio

#3 Post autor: Nufio »

Witam. Proszę o poradę jak mógłbym przy pomocy laptopa zczytywać i kasować błędy w moim autku (2006 r. Z19 DT). Konkretnie jaki sprzęt należy zakupić (czyli ktoś go już ma i jest OK) z oprogramowaniem, abym mógł samodzielnie podłączać się do gniazda serwisowego pod lewarkiem biegów? Taki sprawdzony z Allegro. Szukałem już na forum, ale nie znalazłem konkretnej informacji.
Pozdrawiam.

sQcha

#4 Post autor: sQcha »

Słabo szukałeś ;)

Kliknij TUTAJ i wpisz słowo interfejs. Miłej lektury.

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

Ze sprzętem do diagnozowania Zafiry B jest tak,że najpopularniejszym fajsem jest tzw Op-com ,który w Polsce legalnie można kupić tylko u jednego dystrybutora z Białegostoku za ok 3 tys zł.Na allegro tego nie kupisz ,ponieważ dystrybutor ściga sprzedających ewentualnie tylko na innych serwisach aukcyjnych.Program do obsługi tego sprzętu dostępny jest w sieci za free.Ze względu na to,ze dystrybucja jest niezgodna z prawem nikt za bardzo nie chce się tym zajmować ani tłumaczyć na forum.
Wiesz jak fejs wygląda więc wiesz czego szukać.

master1410

#6 Post autor: master1410 »

Witam. Wie ktos moze jakim programem mozna diagnozowac Opla Zafire B 19 cdti, 2006 ?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 13:00 przez master1410, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

master1410 pisze:Witam. Wie ktos moze jakim programem mozna diagnozowac Opla Zafire B 19 cdti, 2006 ?
Programów jest dość dużo. OpelScaner, Tech ale jeżeli chcesz mieć najwięcej możliwości to tylko OP-COM

master1410

#8 Post autor: master1410 »

Dziekuje ;)

Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

master1410 pisze:Dziekuje ;)
No i zapomniałem dodać że jeszcze odpowiedni kabel do OC. Resztę szczegółów znajdziesz na forum.

elittem7

#10 Post autor: elittem7 »

Witam.Chciałbym zakupić interfejs do diagnozowania mojej zafiry b 2007r.
Tylko nie wiem gdzie to można zakupić za rozsądne pieniądze.
Z góry dziękuje za podpowiedz.

Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

elittem7 pisze:Witam.Chciałbym zakupić interfejs do diagnozowania mojej zafiry b 2007r.
Tylko nie wiem gdzie to można zakupić za rozsądne pieniądze.
Z góry dziękuje za podpowiedz.
kolega sQcha ma namiary na tanie fejsy prosto z Chin

grze123

#12 Post autor: grze123 »

Kabel, który sprzedaja Chiny z "wtyką" nie jest odpowiednim kablem do OC?

Anony Mous

#13 Post autor: Anony Mous »

grze123 pisze:Kabel, który sprzedaja Chiny z "wtyką" nie jest odpowiednim kablem do OC?
Że co ?? Możesz precyzyjniej ??

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#14 Post autor: Lorry »

to co sprzedaja chinczyki to to czego potrzebujesz ;)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#15 Post autor: MieHor »

grze123, o jaki kabel Ci chodzi? Jeśli o ten łączący interfejs z komputerem, to na ogól jest on w komplecie razem z fejsem oraz płytą z oprogramowaniem (często ta płyta zawiera jakieś stare oprogramowanie, wtedy trzeba znaleźć w sieci jakąś najnowszą wersję, ale broń Boże oryginał Adako), jeśli zdarzyłoby się, że go nie będzie to żaden problem to jest taki sam jak np. do podłączenia drukarki do PC i kosztuje grosze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”