Ściera opony
Moderator: Sebu$
Ściera opony
Witajcie Mam problem Zauważyłem ostatnio że ścierają mi się opony z tyłu na zewnątrz Autko prowadzi sie normalnie i nie ściąga w żadną stronę Co jest grane Zbieżność nie tak czy coś innego Jak myślicie? Pozdrawiam
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
A jak jazda po deszczu (na śliskiej nawierzchni) wszystko ok
Ja bym pojechał na przegląd tylniego zawieszenia... Niech sprawdzą tuleje, łożyska i wzrokowo czy oś jest prosta...
Ja bym pojechał na przegląd tylniego zawieszenia... Niech sprawdzą tuleje, łożyska i wzrokowo czy oś jest prosta...
- Albert Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie zaszkodziłoby sprawdzic, ja ze swoją pojechałem zaraz po zakupie, przed założeniem nowych opon na zimę.biedrona pisze:.... Zbieżność nie tak czy .....
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Nie wiem jak wygląda tylne zawieszenie w Zośce ale miałem kiedyś Vectre B i podobny problem, tam akurat były tkz. tuleje pływające , które były jednym z elementów dość nieudanego zawieszenia. W tym miejscu koła miały luzy bo te tuleje się szybko zużywały. O ile w naszych Zośkach zawieszenie ma podobną budowę to możesz być pewien ,że w/w tuleje masz do wymiany ale najlepiej podjedź na stację na szarpaki i sprawdź sobie wszelkie luzy. Mi troszkę rzucało tyłem na śliskiej nawierzchni Vectrą B.