Wymiana przewodu hamulcowego

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
krzysiek82

Wymiana przewodu hamulcowego

#1 Post autor: krzysiek82 »

witacie
mam do wymiany prawy przedni przewód hamulcowy z powodu rdzawego nalotu na pewnej jego części. W aso powiedziano mi, żeby kupić z metra i zarobić końcówki. Czy kupowaliście gdzieś gotowe zarobione przewody pod konkretne auto? Wolałbym nie kombinować z innymi bo bym musiał wtedy wymieniać wszystkie (bo jakby to wyglądało jeden miedziany a reszta inna?:()

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#2 Post autor: Harry200 »

W serwisie przeważnie dorabiają tak jak napisałeś z metra,parę razy korzystałem już z tego .Dziwi mnie tylko że nie mają oryginalnych gotowych,kiedyś klientowi kupowałem oryginał to tylko tych długich do tyłu nie mieli..

krzysiek82

#3 Post autor: krzysiek82 »

H,Łajszczak pisze:W serwisie przeważnie dorabiają tak jak napisałeś z metra,parę razy korzystałem już z tego .Dziwi mnie tylko że nie mają oryginalnych gotowych,kiedyś klientowi kupowałem oryginał to tylko tych długich do tyłu nie mieli..
dzisiaj zabrałem się za wymianę trochę się z tym namordowałem zajęło to ok 4h długość potrzebna na prawy przód to 1.9m ale może być więcej zawsze jest miejsce gdzie można zrobić falkę. Przy kole jest 10tka a przy serwie 12stka.

DAREK 78

#4 Post autor: DAREK 78 »

i jak jest ok :?:

krzysiek82

#5 Post autor: krzysiek82 »

DAREK 78 pisze:i jak jest ok :?:
jest ok, ale jakoś irytuje mnie, że jeden z przewodów jest miedziany a reszta nie, za tydzień wymienię resztę.

pawko81

#6 Post autor: pawko81 »

a jaki jest rozmiar tych przewodów??
mi to pordzewiały dwa i muszę wymienić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”