Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam, mam problem tego typu ze podczas jazdy z tylu stukaja mi klocki a kiedy hamuje stukot ustaje, z tego co sie dowiedzialem to nie mam przy klockach "blaszek" amortyzujacych (same klocki jeszcze nie nadaja sie do wymiany), w zwiazku z tym mam pytanie czy sa takie blaszki, jesli tak to czy mozna je kupic osobno, a jesli nie to przy jakiej firmy klockach jest cos takiego?
cześć to raczej jest to ,tarczowe mają blaszki, szczękowe sprężyny które utrzymują je w tej samej pozycji nie wiem czy to można kupić ale raczej tak Pozdro Sylwek65
Cześć marco1067 , te blaszki czy sprężynki to nie jest żaden czujnik zużycia klocków tylko stabilizacja ich pozycji aby nie tarły po tarczach ,normalnie gdy są dobrze zamontowane to nie powinny się ocierać mimo ich zużycia tylko zły montaż powoduje takie objawy pozdro sylwek65
temat widzę z 2012 roku ale mam właśnie to samo dzwonią mi klocki czy można kupić same blaszki u mnie ich po prostu nie ma a w sklepie powiedzieli że to komplet z klockami ... kupował ktoś same blaszki ...