Rama Zawieszenia Pomocy!
Moderator: Sebu$
Rama Zawieszenia Pomocy!
Witam mam mały albo ogromny problem.... Dzisiaj została wymieniona w moim aucie poduszka od skrzyni biegów drążek z końcówką z lewej strony oraz Tuleje Ramy 6szt.
Po pojechaniu na zbieżność okazało się że jest problem... jedno koło jest przesunięte do przodu a drugie do tyłu ....
Rama została źle złożona do kupy ?dodam jeszcze że przy skręcie maxymalnym w lewo lewe koło haczy i trze się o nadkole....
Nie wiem kompletnie co mam zrobić z tym fantem do póki nic nie wymieniałem wszystko było okej....
Pozdrawiam
Zafira A 2003
Po pojechaniu na zbieżność okazało się że jest problem... jedno koło jest przesunięte do przodu a drugie do tyłu ....
Rama została źle złożona do kupy ?dodam jeszcze że przy skręcie maxymalnym w lewo lewe koło haczy i trze się o nadkole....
Nie wiem kompletnie co mam zrobić z tym fantem do póki nic nie wymieniałem wszystko było okej....
Pozdrawiam
Zafira A 2003
poluzować ssanki i naciągnąć w stare ślady czyli jedna strona w tył a druga w przód i to wszystko koła powinny się wyrównać powodzeniavisto pisze:Witam mam mały albo ogromny problem.... Dzisiaj została wymieniona w moim aucie poduszka od skrzyni biegów drążek z końcówką z lewej strony oraz Tuleje Ramy 6szt.
Pozdrawiam
Zafira A 2003
a kiera jak stoi podczas jazdy na wprost?? jak krzywo to przekładnie rozczepiali i źle ją założyli wystarczy rozczepić krzyżak kolumny i ustawić tak jak powinno być czasami się zdażavisto pisze:dodam jeszcze że kręcąc w lewo robie 1,5 obrotu kierownicą krecąc w prawo robie 1,2 obrotu tak kuźwa nie było
najlepiej pojechać tam gdzie to robili i niech poprawią trzeba jeszcze raz rozłączyć drążek kolumny kierowniczej od przekładni i wsadzić w swoje miejsce troszke pracy przy tym jestvisto pisze:właśnie krzywo na zbieżności nie wiedzieli o co chodzi myśleli ze auto po wypadku. Problem jest tego typu ze pilnie auto potrzebuje na Sobotę.... to dużo roboty jest ?
otwory są spore w tulejach naciągnie się na pewno będą stare ślady, to wiadomo że inaczej nie pasują to są barany podjedź serwisu innego i powiedz mechanikowi żeby poluzował śruby i to przestawił najlepiej na podnośniku łapowym 4 koła w powietrzu i wszystko wyluzowanevisto pisze:przez telefon powiedzieli mi że innaczej wejść sanki nie mogą i coś mam z autem masakra jakaś.... różnic jest jakis 1cm
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Mam zafirkę a opc po dzwonie z dzikiem.
I moje pytanie brzmi przez co może być cofnięte koło przednie lewe( o jakieś 1.5 do 2 cm)?
Dodam że wahacz już wymieniłem, był pogięty, trochę pomogło, ale nie do końca
Kolego przeglądnij sanki.
Być może gdzieś są ugięte.