BELKA TYLNA BEBNY ABS PROBLEM

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
IMARCIN1

BELKA TYLNA BEBNY ABS PROBLEM

#1 Post autor: IMARCIN1 »

Witam od niedawna posiadam samochod marki opel zafira 1999r 1,6 benzyna zauważyłem że mam w samochodzie ukrzywiona tylna os i nie moge sobie poradzic z ogarnieciem tematu ponieważ chcac zakupic uzywana belke u handlarza powiedzial mi ze takie same belki sa rownież w astrach II i nie wiem czy to tylko ściema żeby mi ową wepchnąć czy naprawde mozna zakupić taka i spokojnie zakładac od astry: jest to belka z bebnami na 5 śrub z abs,

Prosze o możliwie szybka i profesjonalna odpowiedz gdyż jestem w tym temacie "zielony" niby na wyglad jest to samo

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#2 Post autor: MieHor »

Kolego IMARCIN1, ZA to młodsza siostra Astry G, zbudowana na tej samej płycie, zdecydowana ilość części montażowych jest takich samych, tak że wypowiedź handlarza może być prawdziwa.

IMARCIN1

#3 Post autor: IMARCIN1 »

właśnie to "może" mnie zastanawia, bo jesli to prawda to belka od astry jest bardziej dostepna i duzo tansza niz od zafiry
dlatego chcialbym aby ktos sie wypowiedzial na ten temat kto sie cos cokolwiek na tym zna

IMARCIN1

#4 Post autor: IMARCIN1 »

nie wiem czy doczekam sie jakiejs konkretnej odpowiedzi na moje pytanie
znalazłem na necie jedynie rozstaw kół tylnych zafiry 1490mm i astry II 1460mm
sa to odmienne wartosci tylko że producent moze podawac inne rozstawy poniewaz typowo astry sa na 14calowych felach a zafiry na 15 i moze to tez szerokość felgi na to wpływać czy jestem w błędzie?? jest ktoś kto mi może to dokładniej wyjaśnić?
:cry:

boogoo

#5 Post autor: boogoo »

Na pewno w zafirach osadzenie felgi jest mniejsze-43,a astra ma 49-więc już mamy 12mm większego rozstawu 8)

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#6 Post autor: MieHor »

Kolego IMARCIN1, raczej trudno będzie udzielić Ci jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Proponuje zasięgnij języka u tego sprzedawcy:

http://moto.allegro.pl/item928897051_os ... ywana.html

tomekuza

#7 Post autor: tomekuza »

To dość kłopotliwe pytanie. może spróbuj to ustalić w jakimś ASO tam chyba będzie najpewniej po katalogu. ew. w sklepie motoryzacyjnym dysponującym katalogami części zamiennych, myślę ze to chyba niezbyt kłopotliwe. Odpowiedż tam uzyskasz na prawie 100%. Pozdrowienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”