Witam. Chciałbym zmienić wygląd kół letnich w mojej Zosi. Opony mam 195/65/15.
Chodzi mi po głowie zakup alu felg używanych 400-600zł, albo felg strukturalnych z kołpakami nówki 600zł kpl.
Dwa pytanka:
1. Jakie alu 15" polecacie czy tylko org. GM bo np w przypadku konieczności dokupienia 1szt w razie "w" dostępność z "second-handu" większa, a jeśli inne firmy to jakie. W sprawie tych alu chodzi mi też żeby to był nowoczesny wzór no i który z nich ewentualnie maskuje w mojej opinii fakt że to tylko 15" z oponą profil 65 nie wygląda zbyt szlachetnie.
2. Podobają mi się nawet kołpaki strukturalne ale znowu ten sam problem tzn w rozmiarze 15" nie wiele wzorów a tym bardziej do kupienia. I tu pytanko ma ktoś może zdjęcia/link do Zafiry A z takimi kołpakami 15"
Jakie felgi do ZA 15" Alusy a może strókturalne?
Moderator: Sebu$
Jakie felgi do ZA 15" Alusy a może strókturalne?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 19:14 przez neotomlid, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chodzi o felgi strukturalne - pasują do nich chyba tylko jedne kołpaki oryginalne (jeśli się mylę to proszę poprawić, ale tekst typu, że wszystkie pasują jest bez sensu, bo wtedy ukrywają właśnie piękno tych felg imitujących alu, lepiej kupić zwykłą stal i zamaskować). Druga sprawa jest taka, że każdy miłośnik Opla od razu pozna, że są to właśnie struktury Jeżeli chodzi o alu to najlepiej oryginalne GM, ale nie zawsze... sam szukałem oryginalnych na zimówki (na lato mam alu 16") i szukałem przede wszystkim oryginałów, a kupiłem używane ATT. Skusiłem się przede wszystkim dlatego, że:
1. cena 400zł (naprawdę niska, o czym za chwilę)
2. otwór centrujący pod Opla, ET35 (niskie, ale bez problemu wchodzi)
3. Bardzo dobry stan - jeden właściciel od nowości 6 lat, felgi nie widziały krawężników
wzór ładny, kolorek też, do obejrzenia w moim temacie
Jeżeli chodzi o maskowanie balonu (profil 65), tu chyba, żadna felga nie pomoże, to po prostu balon i tyle, ale jest komfortowy, jeżeli chcesz ładnie to szukaj oryginalnych 16", ale to koszt ok. 800zł za komplet plus oponki, jeżeli masz bardzo dobre opony szukaj wśród felg do Opla, ET49 do 35 i będzie ładnie w razie potrzeby mogę podesłać katalog felg montowanych w Oplach (różnych modeli, nie tylko do Zafiry)
1. cena 400zł (naprawdę niska, o czym za chwilę)
2. otwór centrujący pod Opla, ET35 (niskie, ale bez problemu wchodzi)
3. Bardzo dobry stan - jeden właściciel od nowości 6 lat, felgi nie widziały krawężników
wzór ładny, kolorek też, do obejrzenia w moim temacie
Jeżeli chodzi o maskowanie balonu (profil 65), tu chyba, żadna felga nie pomoże, to po prostu balon i tyle, ale jest komfortowy, jeżeli chcesz ładnie to szukaj oryginalnych 16", ale to koszt ok. 800zł za komplet plus oponki, jeżeli masz bardzo dobre opony szukaj wśród felg do Opla, ET49 do 35 i będzie ładnie w razie potrzeby mogę podesłać katalog felg montowanych w Oplach (różnych modeli, nie tylko do Zafiry)