Amortyzatory przód - tył - co polecacie
Moderator: Sebu$
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Moim zdaniem jesli wymieniles komplet (lewy, prawy) to nie ma co winic Sachs
Stuka jedna strona wiec ja jako laik bym sie tym zainteresowal i szukal doglebnie pomocy na ZKP
Nie pamietam dokladnie (nie jestem mechanikiem) czy sa kierunkowe z tylu , ale jesli nie to mozna je przemienic i zobaczyc co bedzie sie dzialo
Stuka jedna strona wiec ja jako laik bym sie tym zainteresowal i szukal doglebnie pomocy na ZKP
Nie pamietam dokladnie (nie jestem mechanikiem) czy sa kierunkowe z tylu , ale jesli nie to mozna je przemienic i zobaczyc co bedzie sie dzialo
bazyliszek72
- wabw
- Debiutant
- Imię: Wojciech
- Auto: Vauxhall Zafira Comfort 1.8 16v 125kM
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jak przyjdą nowe Bilsteiny to porównam ich zachowanie i postaram sie zrobić jakis materiał na ten temat.
EDIT
Budowa tylnego zawieszenia w naszych Zośkach jest bardzo prosta,i nie ma tam zbytnio wiele elementów które można by było posądzać o dziwne stuki. Tym bardziej że przed wymiana tego efektu dźwiękowego nie było.
EDIT
Budowa tylnego zawieszenia w naszych Zośkach jest bardzo prosta,i nie ma tam zbytnio wiele elementów które można by było posądzać o dziwne stuki. Tym bardziej że przed wymiana tego efektu dźwiękowego nie było.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2017, 16:06 przez wabw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pytasz o resor czy amortyzator - bo temat dotyczy amortyzatorówreV pisze:cześć,
pękła mi przednia sprężyna, zastanawiam się nad bilsteinem, co jeszcze możecie polecić z lepszej półki jakościowej? jaki model?
dodam, że nie chciałbym obniżać samochodu, czasami coś cięższego przewożę i nie chcę by mi coś przeszkadzało.
dzięki za odp.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Pardon, tak chodzi o resory. Głównie też, aby przy późniejszej wymianie amortyzatorów wszystko fajnie grało
Znajdź odpowiedni temat - Bodek
Znajdź odpowiedni temat - Bodek
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017, 20:37 przez reV, łącznie zmieniany 2 razy.