Układ wydechowy

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
JJPP

Układ wydechowy

#1 Post autor: JJPP »

Stwierdzono u mnie wymianę plecionki w układzie wydechowym. Każdy mówi że to trzeba wyspawać i wspawać nową. gdzie to mogę kupić, i jakie to ma wymiary, czy taki zabieg jest bezpieczny i dajcie namiary na dobrego fachmana w okolicach Sandomierza. Jeśli moje pytania są nie na miejscu to sorry ale jestem nowy i posiadam zafcie od tygodnia :oops:

Zafira 1,6 16V Benzyna 2000 rok.

shell'a

#2 Post autor: shell'a »

Witam
a nie szybciej i taniej ( wycinka + pospawanie najlepiej półautomatem - też kosztuje )
było by kupić komplecik - pierwsza część układu wyd. z plecionką i tłumikiem - 130 PLN,
no i gwarancja na 24 m-c .

JJPP

#3 Post autor: JJPP »

Nie przypuszczałem że taki komplet kosztuje tylko 130 PLN. Bo przecież można to samemu zrobić tylko potrzebny kanał.
Tylko czy ten komplet zaczyna się od kolektora wydechowego czy też zaraz za nim?

shell'a

#4 Post autor: shell'a »

kolektor jest osobną częścią układu, więc zaraz za nim

JJPP

#5 Post autor: JJPP »

A mam jeszcze jedno pytanko. Czy na końcu tego kompletu znajduje się katalizator - jeśli tak co znim wtedy - bo raczej w zamienniku jest tłumnik i dlatego taka cena. Jak później z przeglądami :?

shell'a

#6 Post autor: shell'a »

katalizatora nie ma oczywiście !!
tylko tłumik
A autko ile ma przejechane??

shell'a

#7 Post autor: shell'a »

chwila , chwila - a u Ciebie czasem katalizator nie jest razem z kolektorem??

JJPP

#8 Post autor: JJPP »

Moja Zafka ma 116 000 km. Wydech zaczyna się na kolektorze - ta 1 część - kolektor wydechowy z sondą zostaje. Jak oglądałem pod spodem to od kolektora aż po katalizator i według rysunku producenta wydechów BOSAL wszystko jest razem połączone. Także nie wiem jak to ugryść. :roll:

MichałChrzanowski
Imię: Michal
Auto: Zafira b 2.0 turbo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20ler
#9 Post autor: MichałChrzanowski »

Witam szukam układ wydechowy do Zafira B 2.0 turbo 200KM z20ler od elastycznego złącza katalizator z wyjściem na sondę plus dwa tłumiki. Pozdrawiam kontakt 726176454

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#10 Post autor: Mat86radom »

MichałChrzanowski pisze: 27 sie 2018, 13:15 Witam szukam układ wydechowy do Zafira B 2.0 turbo 200KM z20ler od elastycznego złącza katalizator z wyjściem na sondę plus dwa tłumiki. Pozdrawiam kontakt 726176454
viewforum.php?f=92 jeśli chcesz kupić napisz w tym temacie, poza tym temat dotyczy ZA a ty szukasz tłumika do ZB
Ostatnio zmieniony 27 sie 2018, 13:29 przez Mat86radom, łącznie zmieniany 1 raz.

MichałChrzanowski
Imię: Michal
Auto: Zafira b 2.0 turbo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20ler
#11 Post autor: MichałChrzanowski »

Dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”