Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego
Moderator: Sebu$
Jestem własnie po wizycie w serwisie opla. Gościu bardzo miły po 30 min czekaniu pokazał mi jak to wygląda i okazało się że sanki mam bardzo mocno pordzewiałe że odradzili mi powrót do domu (50km) czesci zamówią bede miał wymianę w przyszły tydzień środa i czwartek.
Po wymianie napewno opisze jak to zrobili.
Po wymianie napewno opisze jak to zrobili.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Artur, moim zdaniem można, ale zwróć uwagę że ona jest zabezpieczeniem silnika przed przede wszystkim błotem, wodą a także osłania miską olejową, może nie skutecznie ale jak najedziesz na coś wystającego w jezdni, np. wysoki garb, to zaraz się o tym dowiesz. Poza tym wiele Zafir nie ma jej wogóle i jeżdżą.
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
a ja zauważyłem po paru miesiącach że rdza wraca na swoje miejsce
trzeba będzie się chyba wybrać jeszcze raz, ale tym razem do innego ASO...
trzeba będzie się chyba wybrać jeszcze raz, ale tym razem do innego ASO...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
jak dla mnie to tylko kawał plastiku, a nie mechaniczny zamiennikopelmen pisze:Ma ktoś dośiawczenie jak pasują i sprawują się osłony f-my Rezaw-Plast ?
Oooo.. np. takie
skoro napisane "OPEL ZAFIRA "A" 1999r.-2005r." to chyba pasują, czyż nie?
/* i tu pojawia się + dla sklepów z częściami na miejscu */
zawsze możesz poszukać tej osłony u Ciebie w okolicach, zbadać na miejscu i zamowic z allegro..
jak już kolega
generalnie chodzi o to abyś nie zahaczył spodem silnika o coś i czegoś nie urwał a 'prześlizgał' się przez to. w zaleznosci na co wjedziesz..MieHor pisze:jest zabezpieczeniem silnika przed przede wszystkim błotem, wodą a także osłania miską olejową, może nie skutecznie ale jak najedziesz na coś wystającego w jezdni, np. wysoki garb, to zaraz się o tym dowiesz. Poza tym wiele Zafir nie ma jej wogóle i jeżdżą.
wiadomo, tytan to nie jest..
do poznania mam tyle co do piły więc mnie to obojętne tylko chodzi mi do którego dać i być spokojnym że nic nie zj***ąMieHor pisze:A nie bliżej masz do Piły, w Poznaniu to albo do Szpota na Kaliskiej lub w Swarzędzu albo do Bońkowskiego albo Niedbały (w Suchym Lesie przed wjazdem do Poznania od Twojej strony)
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Takich doświadczeń w Poznaniu to nie mam, bo swoją ZA robiłem z racji obecnego miejsca zamieszkania w Kaliszu na Poznańskiej w Auto Wega, w Poznaniu kontakt miałem zarówno z Opel Niedbała, jak Opel Szpot, było to kilka lat temu w początkach mojej przygody z Oplem i o ile u Szpota miałem pozytywne wrażenia, to tego nie mogę powiedzieć o Niedbale. Mam nadzieję, że od tamtych czasów wiele się zmieniło.
- PeeKa
- Świeżak
- Model: A
- Oznaczenie silnika: 20DTL
Ja dokladnie taka zamontowalem po wymianie sanek. Otwory super spasowane, montaz bez problemu zrobiony wlasnorecznie (bez kanalu).opelmen pisze:Ma ktoś dośiawczenie jak pasują i sprawują się osłony f-my Rezaw-Plast ?
Oooo.. np. takie
Ale bardzo wazne: te plastikowe kolki nie sa dobre (moga wypadac). Kup w ASO oryginalne blaszki i wkrety.