Hamulec ręczny
Moderator: Sebu$
Witam!
Ostatnio miałem problem z przymarzniętym hamulcem ręcznym. Przyczyna: popękane gumki na końcówkach hamulca ręcznego. Dostała się woda i ... wiadomo.
Czy trzeba wymieniać całą linkę czy może ktoś wymieniał samą gumkę (oraz czy można ją kupić osobno).
Pozdrawiam
Ostatnio miałem problem z przymarzniętym hamulcem ręcznym. Przyczyna: popękane gumki na końcówkach hamulca ręcznego. Dostała się woda i ... wiadomo.
Czy trzeba wymieniać całą linkę czy może ktoś wymieniał samą gumkę (oraz czy można ją kupić osobno).
Pozdrawiam
Hredi, to było również na forum. Samą gumkę można kupić, ale nie da rady jej założyć. Ja zrobiłem to tak że dałem linkę do regeneracji, w zimę w tamtym roku, ostatnio patrzyłem a gumki znów popękane więc znów trzeba będzie się tym zająć. Generalnie ktoś opisywał że podszlifował końcówkę i udało się założyć gumkę. Wg mnie nie da się
Oczywiście że się da założyć... choć nie jest łatwodarkp1 pisze:ale nie da rady jej założyć.
Jeśli to będzie oryginalna guma (są dostępne w ASO)!
Nie można tego robić o tej porze roku na dworze, tz. guma nie może być sztywna od zimna, wystarczy przesmarować smarem i wskakuje sama...
Koledzy żebym takie rzeczy musiał tłumaczyć
Podepne sie pod temat...buli pisze:dzieki koledzy
[ Dodano: Nie Mar 27, 2011 13:31 ]
Koledzy wychodzi na to ze samoregulator nie działa naciskam pedał i tłoczek sie wraca jak go przytrzymam i nacisne to dociska klocki i jest oki ale recznego nie ma i regulacja nie działa! Jest mozliwosc tego naprawienia czy trzeba zmienic cały zacisk?
Mi chyba tez nie dziala prawidlowo samoregulator - w lewym kole nie mam hamulca recznego (nozny dziala bez zarzutu).
Czy da sie to naprawic zestawem naprawczym czy trzeba kupic caly zacisk?
Pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Przeglądacz
- Przeglądacz
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira Opc 2.0T 1.6v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
sprawdziłeś stan płynu hamulcowegoKrystiaN548 pisze:Witam podłacze sie pod temat. Mam problem poniewaz swieci mi sie kontrolka hamulca recznego ktory nie jest zaciagniety mozecie mi powiedziec jaki moze by problem , Dzieki z gory
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- KrystiaN548
- Przeglądacz
to moze by powode swiecenia sie kontrolki a pozatym plynem moze byc cos zwiazane z linka
-
- Przeglądacz
- Przeglądacz