Wspomaganie układu kierowniczego
Moderator: Sebu$
Mogłeś sobie wymienić cały płyn. ja miałem identyczny problem co Ty , u mnie były strasznie zapchane przewody od pompy jakims syfem. Płyn nie miał siły sie przez nie przedostać. Kumpel mi wyczyścił cały układ i załałem nowym olejem i od tamten pory nie wiem co to problem ze wspomaganiem a chodziło strasznie ciężko podczas szybkiego manewrowania . Dostawałem wtedy furi
- wsebastian
- Przeglądacz
- Imię: Sebastian
- Auto: Opel Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: x18xe1
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Tak to wygląda w katalogu:wsebastian pisze:Znalazłem na forum taką informacje że od maja 2000r były montowane w Zafirach pompy TRWII, - Moze ktoś to potwerdzic? Moja zafira jest z grudnia 1999 czyli TRW 1 ?
w nawiasach są nr nadwozia.
Twój nr nadwozia to: Y2086525 - jeżeli dobrze znalazłem VIN
czy u Ciebie przypadkiem nie jest pompa DELPHI
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- wsebastian
- Przeglądacz
- wsebastian
- Przeglądacz
Witam all.
Mam Zafire A 1,6l 2000r i problem następujący..
Po odpaleniu silnika słuchać buczenie dochodzące z deski od strony pasażera, a po wyłączeniu silnika, słychać jak jakiś jakby wentylator się zatrzymuje i haczy o coś (raczej to nie jest dmuchawa bo ona żyje swoim życiem)
Podczas poruszania kierownicą, przy włączonym silniku, dźwiek buczenia zmienia odgłos.
Czy to może być pompa wspomagania??
Zaznaczam że nie mam czegoś takiego jak nagły brak wspomagania ...wszystko all chodzi
Tylko kupiłem zafirkę z takim efektem
Mam Zafire A 1,6l 2000r i problem następujący..
Po odpaleniu silnika słuchać buczenie dochodzące z deski od strony pasażera, a po wyłączeniu silnika, słychać jak jakiś jakby wentylator się zatrzymuje i haczy o coś (raczej to nie jest dmuchawa bo ona żyje swoim życiem)
Podczas poruszania kierownicą, przy włączonym silniku, dźwiek buczenia zmienia odgłos.
Czy to może być pompa wspomagania??
Zaznaczam że nie mam czegoś takiego jak nagły brak wspomagania ...wszystko all chodzi
Tylko kupiłem zafirkę z takim efektem