Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
zymek

#271 Post autor: zymek »

Koledzy powiedzcie mi co robić. Dzisiaj mój mechanik powiedział że te sanki są w fatalnym stanie że już widzi dziurki, że gdyby postukal śrubokrętem to zrobiłby ich więcej. Problem jest w tym że byłem na tej akcji a a ASO powiedzieli mi że sanki są w bardzo dobrym stanie. Co powinienem zrobić ??!!

pozdr

Bodo

#272 Post autor: Bodo »

Zajechać do nich i im to palcem pokazać. Jeśli oni tego nie widzą to im to pokaż.

Woytas

#273 Post autor: Woytas »

zymek pisze:Co powinienem zrobić ??!!
Bodo pisze:Zajechać do nich i im to palcem pokazać
I jak będą ściemniali, zaprosić rzeczoznawcę PZMOT'u, pamiętaj o fakturze, jak wywalczysz to i za to Ci zwrócić muszą.

Awatar użytkownika
Jaymzarf
Mieszkaniec
Model:
Kontakt:

#274 Post autor: Jaymzarf »

zymek, zdecydowanie zmienić a tamtym co nie widzą, dał bym kupon promocyjny do VisionExpres....
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
Obrazek

gwizdenson

#275 Post autor: gwizdenson »

Zymek,w mojej już dwa razy mazali te sanki,oczywiście w ramach akcji. Teraz przy wymianie oleju widzę ,że znowu zrobiły się rude.Zaraz dzwonię do śmiesznego serwisu.Będę tak długo ich nękał aż wymienią.Napiszę co wskórałem.

zymek

#276 Post autor: zymek »

ok, dzięki

[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 20:24 ]
napisz co wskórałeś :)

gwizdenson

#277 Post autor: gwizdenson »

Zymek,no niestety akcja na moim pojeżdzie została przeprowadzona i już - tak stwierdzili fachmani.Zapytałem ich to dlaczego robili mi drugi raz poprawkę.Panowie stwierdzili,że to niemożliwe i w ich sławetnym systemie nie ma nic na ten temat. Wychodzi na to ,że to ja mam zaniki i ta druga poprawka mi się tylko przyśniła.Byli jednak na tyle "uprzejmi",że w końcu wzięli samochód na podnośnik i stwierdzili,że elementy zawieszenia muszą rdzewieć taka ich natura.Jednak będą tak mili że mogą mi to jeszcze raz zakonserwować po kosztach-400 zł.Podziękowałem i zrobię to sam ,na szczęście dziur jeszcze nie ma to może jakiś czas pojeżdżę. Dlatego nie wiem co ci radzić ,spróbuj może w twoim ASO podejdą inaczej .Jeżeli do tej pory nic tobie nie robili to nie masz odnotowanej akcji na twoim wozie.Jak sanki są w tak fatalnym stanie jak piszesz.Może jak w moich udałoby się zrobić dziury to podeszliby inaczej? Życzę jak najmniej kontatów z ASO .Pozdrawiam

zymek

#278 Post autor: zymek »

Ha tak jak myślałem. Mówisz że że powiedzieli że to normalne że rdzewieje, cóż tak normalne w 20 letnim Fiacie Punto, a nie w sześcioletnim aucie. Cóż spróbuje.
Dzieki

SH'Raku

#279 Post autor: SH'Raku »

Propos osłony ostatnio dowiedziałem się, że na przeglądzie zdarza się diagnosta zwraca na to uwagę w przypadku Diesla i brak owej osłony nie podbijają przeglądu ?! prawda? fałsz? może tak :lol: :>

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#280 Post autor: Dziadek13 »

slonski-hahor pisze:Propos osłony ostatnio dowiedziałem się, że na przeglądzie zdarza się diagnosta zwraca na to uwagę w przypadku Diesla i brak owej osłony nie podbijają przeglądu ?! prawda? fałsz? może tak :lol: :>
Raczej żart ja nie miałem i podbili teraz założyłem i też podbili nie ma określonego rocznika z osłoną czy bez a i czym ona wpływa na bezpieczęństwo samochodu.
Możliwe jak jej nie ma to widać wycieki oleju i inne takie sprawy wtedy mogą ale z innego powodu nie podbić a osłona doskonale maskuje nie dociągnięcia,wycieki.

flader

#281 Post autor: flader »

Czy akcja serwisowa jest jeszcze prowadzona? Kolega Jaymzarf pisał że została przedłużona do końca 2011r? Czy ktoś korzystał w tym roku?

Jakie polecicie mi ASO w Opolu lub w Gliwicach?

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#282 Post autor: Harry200 »

Akcja serwisowa jest jeszcze prowadzona,jutro właśnie jestem umówiony na przegląd ramy przedniego zawieszenia..

flader

#283 Post autor: flader »

OK. Dzięki. To też będę dzwonił, ale jeszcze nie wiem gdzie.

Daj znac jak było, ile trwało i co miałeś robione.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#284 Post autor: Harry200 »

Już jestem po przeglądzie w Dixi Car,trwało to niecałą godzinę,ramę uznano że mam do wymiany,jestem umówiony na wtorek na wymianę która według serwisu będzie trwała około osiem godzin..

flader

#285 Post autor: flader »

OK. Dzięki za informację. Ja też dzwoniłem do Opola i okazało się że nie jestem objęty akcją serwisową. Spróbuję jeszcze zapytać w innym serwisie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”