Wymiana tarcz hamulcowych i klocków przód i tył
Moderator: Sebu$
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Kup TRW albo Boscha. Jak chcesz fajny wygląd i dobre hamulce to kup Mikodę GT. Do tego polecam Klocki ATE Ceramik:
- nie piszczą
- nie pylą
- i w porównaniu ze zwykłymi kockami wytrzymają dłużej
Brembo podobno się zepsuło jak zaczeli produkować w Polsce, Zimermann nie jest zły ale jak bierzemy pod uwagę gładkie( nawiercanę pękaja), Textar... Hmmm nie wiem. Nie używąłem nigdy części z tej firmy. Wolę zapłacić więcej i miec spokojną głowę.
Jak to się mówi czasami człowiek więcej "przepije"
- nie piszczą
- nie pylą
- i w porównaniu ze zwykłymi kockami wytrzymają dłużej
Brembo podobno się zepsuło jak zaczeli produkować w Polsce, Zimermann nie jest zły ale jak bierzemy pod uwagę gładkie( nawiercanę pękaja), Textar... Hmmm nie wiem. Nie używąłem nigdy części z tej firmy. Wolę zapłacić więcej i miec spokojną głowę.
Jak to się mówi czasami człowiek więcej "przepije"
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Textar bardzo dobre, Chłopaki w vectrach i astrach zachwalaja: )
Przy Mikodzie GT można jeszcze zastosować klocki Ferodo Premier
Przy Mikodzie GT można jeszcze zastosować klocki Ferodo Premier
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Ja zakładałem Textara i na prawdę fajne hamowały. Kolegi brat polecił co jest mechanikiem, mówił że ostatnio (tylko nie pamiętam które ATE czy TRW) reklamował parę kompletów. Także ja polecam Textara kpl.
a coś takiego-http://allegro.pl/zimmermann-sport-tarc ... 69183.html
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Chłopaki w przyszłym tygodniu biorę moją Zośke do kumpla mechera na wymianę części układu hamulcowego czyli wszystkie przewody i klocki. Tarcze BOSCH, chyba zostaną bo mają przejechane ok 40k km i nie mają za bardzo rantu ale czas pokaże jak się rozbierze. Mam zamiar kupić klocki TEXTAR, moje pytanie brzmi: czy ktoś na nich hamuje, jak one się spisują, a może ktoś coś poleci lepsiejszego . Obecnie mam klocki z Boscha a przy prędkości 30-40 piszczą jak poj....e i doprowadza mnie to do kur..cy ustrojowej :> .
Ostatnio zmieniony 18 maja 2017, 13:05 przez wojtowca, łącznie zmieniany 2 razy.
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie oszczędzaj tylko kupuj ATE !wojtowca pisze:Chłopaki w przyszłym tygodniu biorę moją Zośke do kumpla mechera na wymianę części układu hamulcowego czyli wszystkie przewody i klocki. Tarcze BOSCH, chyba zostaną bo mają przejechane ok 40k km i nie mają za bardzo rantu ale czas pokaże jak się rozbierze. Mam zamiar kupić klocki TEXTAR, moje pytanie brzmi: czy ktoś na nich chamuje, jak one się spisują, a może ktoś coś poleci lepsiejszego . Obecnie mam klocki z Boscha i piszczą jak poj....e.
Zero problemów. Naprawdę warto. NIGDY się na nich nie zawiodłem
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Janusz, nie mam zamiaru oszczędzać bo robię to dla siebie. Nie chcę też wybulić kasy na jakieś wyczynowe klocki bo na tor nie pojadę ale nie jeżdżę również jak emeryt i w razie "w" trzeba czymś wyhamować. Ostatnio miałem hamowanie awaryjne i myślałem że podłoga pod pedałem się nie kończy .opelmen pisze:
Nie oszczędzaj tylko kupuj ATE !
... dzięki za sugestię, nie wiem czemu ale nie brałem ATE pod uwagę
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Na ATE na pewno się nie zawiedziesz, gwarantuję. Cena adekwatna do jakości.wojtowca pisze:Janusz, nie mam zamiaru oszczędzać bo robię to dla siebie. Nie chcę też wybulić kasy na jakieś wyczynowe klocki bo na tor nie pojadę ale nie jeżdżę również jak emeryt i w razie "w" trzeba czymś wyhamować. Ostatnio miałem hamowanie awaryjne i myślałem że podłoga pod pedałem się nie kończy .opelmen pisze:
Nie oszczędzaj tylko kupuj ATE !
... dzięki za sugestię, nie wiem czemu ale nie brałem ATE pod uwagę
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Potwierdzamczarekcw pisze:Textar też dobra marka
Mówisz o JURID White ?Jak chcesz to możesz brać bezpyłowe klocki aby felgi nie zachodziły tak szybko brudem.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
Na textarach nie jeździłem ale słyszałem dobre opinie za to do wszystkiego jak tylko mogę pcham ATE i na prawdę czuć różnice w hamowaniu
teraz mam TRW bo akurat nie było ate i żałuję że nie poczekałem
Nie wiem czy są do zafiry (nie sprawdzałem ale raczej tak) nacinane tarcze ham, typu brembo max, czy ate power disc itp., miałem takie kiedyś w samochodach przeznaczonych do szybszego pokonywania zakrętów i dają radę, sa niewiele droższe a jak zmieniasz to warto dopłacić
teraz mam TRW bo akurat nie było ate i żałuję że nie poczekałem
Nie wiem czy są do zafiry (nie sprawdzałem ale raczej tak) nacinane tarcze ham, typu brembo max, czy ate power disc itp., miałem takie kiedyś w samochodach przeznaczonych do szybszego pokonywania zakrętów i dają radę, sa niewiele droższe a jak zmieniasz to warto dopłacić
- Chrees
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: A18XE
Ostatnio się przyglądałem tarczom i zauważyłem, że na zewnętrznej stronie okręgu tarcz jest wyraźny nie oszlifowany przez klocki fragment. Tak ma być?
Ostatnio się przyglądałem tarczom i zauważyłem, że na zewnętrznej stronie okręgu tarcz jest wyraźny nie oszlifowany przez klocki fragment. Tak ma być?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2017, 10:07 przez Chrees, łącznie zmieniany 1 raz.