Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Linkę kompletnie zasłania tłumik, musiałbyś na kanale zdjąć gumy trzymające tłumik, poluzować śrubę przy dźwigni ręcznego i wyjąc linkę. Ale z własnych doświadczeń wiem że żadne wpryskiwanie oleju, wd40 czy innych podobnych nic nie da. U mnie regeneracja pomogła, nowa linka, gumki i nie zamarza już
przyznaje ze nie zapoznałem się z tematem dogłębnie :3
może wystarczy przeczyścić ten układ przy kole - rozebrać sprężynki, ściągacze itp.
to wystarczy (mam nadzieje) zrobić w moim wypadku, dzisiaj miałem z tym problem,
wd+ młotek i na szybko było rozruszanie tego mechanizmu..
w weekend szykuje się jakaś wymiana tych gumek :p
Skurek7, nie do końca masz rację, u mnie np mechanizm jest sprawny i chodzi lekko. Problem jest w lince na 100%. Ona po prostu strasznie ciasno chodzi w pancerzu i sprężynka na zacisku nie jest w stanie jej cofnąć. Brrr aby do wiosny.
Ja osobiście bym wypioł bym linke od tego koła podregulował bym ręczny na prawym i tak do ciepłych dni bym poczekał.Nie raz tak robiłem nie musiałem sie brudzić za każdym razem ja sie linka zatarła.
skurek7, jeśli masz zniszczone gumki na lince,to wymiana ich nic nie da.Bo woda już jest w pancerzu i zawsze będzie zamarzać na mrozie.
Dzięki za radę darkp1.
Żeby wymienić gumki trzeba by obcinać linkę przy tym zaczepie i potem na nowo ją zgrzewać. I tak jak boogoo, pisze, w pancerzu jest linka, i pewnie jak w moim przypadku pełno piachu, dlatego ciężko chodziła i zamarzała
kurcza blada mi też zamarzła ta linka od hamulca próbowałem wejść w zakręt na ręcznym i du** dźwignia stoi
PS: skoro dźwignia jest na dole i zamarznięta linka to nie jest chyba to coś groźnego że zablokuje nie spodziewanie hamulce podczas jazdy prawda? myślę że mogę spokojnie poczekać do wiosny lub jak piszecie użyć WD40?? co o tym myślicie ??
troche droga do ZB ta linka ok.300zl tak to bym odpuscil, ale reczny zalacza sie u mnie automatycznie przy zatrzymywaniu na wzniesieniu, moze wie ktos, czy mozna to wylaczyc opcomem?