Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam.koledzy mam problem ze swoim autkiem.Podczas hamowania zauwazylem ze po wyzej predkosci 50-60 km/h pojawia się drżenie na kierownicy i ruchy karoserii z przodu.Odczuwa to tez pasazer.Tarcze mam po 20 000 km ATE komplet.Nie pamiętam abym wjechał w kałużę wody.Czy idzie to jakoś sprawdzić od czego pochodzą te drgania.Bez podmiany tarcz hamulcowych chyba sie nie obejdzie pewnie.Czy mogę wymienić tylko skrzywioną tarcze jesli by się tak okazało z tej samej firmy?
Znam przypadki które zmusiły kierowce do wymiany tarcz po 1500km, z twojego opisu wynika że to tarcze ale nie koniecznie. Proponuje podjechać na stacje wraz z warsztatem.
milosz219 pisze:Tarcze mam po 20 000 km ATE komplet.
moim zdaniem źle założone tarcze, warto użyć czujnika zegarowego żeby sprawdzić czy dobrze siedzą na piaście, sprawdź też czy nie masz luzu na końcówkach drążków kierowniczych
Witam.
Też bym wskazał tarcze,ale jeżeli mogę coś zaproponować to sprawdzenie wyważenie kół.W moim przypadku skończyło się na wymianie tarcz i niestety zakupie nowych opon ale przynajmniej jest tego efekt.
Witam mam taki problem gdy jadę powyżej 130 km/h trzęsie kierownicą ,gdy hamuje też czuć wibracje na kierownicy co to może być koła wyważone zauważyłem jedną rzecz tarcza od strony kierowcy , ma takie górki
a od strony pasażera jest gładka co to może być