Pęknieta półoś:(

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
danio_24_24

Pęknieta półoś:(

#1 Post autor: danio_24_24 »

Witam wszystkich mam problem.Pękła mi półoś i to w nietypowym miejscu w skrzyni biegów mój mechanik nie mógł wyjść z podziwu jak to zobaczył i zaproponował mi wymianę skrzyni biegów(ze szrotu) albo rozebranie tej starej wyciągniecie resztki półosi i oględziny starej (nie wiem co będzie tańsze i lepsze rozwiązanie)OPEL ZAFIRA 1.8 benz 2001r skrzynia manualna.pozdrawiam

Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

Niech Ci wyjmie ta skrzynie bo i tak musi to zrobić i tak...wtedy ocenicie co sie stało o i czy warto to naprawiać

gieesiak

#3 Post autor: gieesiak »

pewnie pękła sama końcówka przegubu wewnętrznego tuż za pierscieniem zabezpieczającym
:>
jak najbardziej do zrobienia- odkręcić dolny dekiel skrzyni, wyjąc całą półoś ze skrzyni i wyciągną brakujący fragment ;)
koszt to +/- 50zł za całą półoś, pewnie jakąś dolewka oleju do skrzyni bo sądzę że trochę wyleciało, uszczelka pod dekiel no i robocizna :|
jakbyś potrzebował półośkę to dzwoń 794 553 779

danio_24_24

#4 Post autor: danio_24_24 »

No witam ponownie finał jest taki ze wydałem 2 tysiaki :(.Do wymiany poszła skrzynia biegów,półoś i sprzęgło.Tylko się zastanawiam czy gościu mnie nie skroił bo niby wymienił mi sprzęgło ale jak wsiadłem to pedał chodzi lekko i łapie gdzieś w połowie jak sie go oto spytałem to mi powiedział ze to tak ma chodzić przy nowym sprzęgle hydraulicznym?Co o tym sądzicie ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”