test opon letnich - ADAC

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor

KOPERNIK

#2 Post autor: KOPERNIK »

hmmm moje Nokiany są na 2miejscu "szczególnie zalecane" :>

TUX

#3 Post autor: TUX »

no właśnie zaczynam o nich myśleć :)
[mimo, że głośne]
bo muszę kupić jakieś letnie kapcie

KOPERNIK

#4 Post autor: KOPERNIK »

TUX pisze:[mimo, że głośne]
TUX, powiem Ci tak : Zafira tzn diesel nie jest cichym autem w środku jest mało wygłuszona i jeżdżę na tych oponach i bez większego hałasu jest w środku.zrobiłem na nich trasę Polska-Holandia i powiem szczerze bez większego zmęczenia tzn jeśli chodzi o hałas opon w kabinie także nie są aż tak głośne żeby mogły w jakiś sposób dokuczać w jeździe (jak co nie które)ale wybór należy do Ciebie..pozdrawiam ;)

TUX

#5 Post autor: TUX »

m.in dlatego o nich myślę :)
poza tym nie ma nic głośniejszego niż żona 2 dzieci i radio razem wzięte :P

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#6 Post autor: rzadki »

co prawda ten test mówi o 185/65r15 a nie 195, ale to prawie to samo :) ja wczoraj już dostałem do domu nowe Continental PremiumContact 2, ale tego testu wcześniej nie widziałem, jestem miło zaskoczony ;) Conti wybrałem dlatego, że odkąd mam Zafirę jeździ na oponach tej firmy i mam zaufanie do nich. myślałem o Uniroyalach Rainexpert, bo te mam zimówki i spisują się wyśmienicie. są ponoć bardzo dobre na deszcz. myślałem też o Michelin Energy Saver, ale tak jak w teście pokazano wiele osób odradzało na gorszą pracę na mokrej nawierzchni. a Nokianów nie wybrałem tylko dlatego, że cenowo są trochę poza zasięgiem. ale słyszałem wiele dobrego o nich. nie wiem tylko czemu Pirelli P6 są tak wysoko, w komentarzach na stronach oponiarskich nie są aż tak mocno chwalone, no ale testowała to porządna firma, czyli coś musi być w tych oponach, że je na 1-szym miejscu stawiają :)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”