metaliczne tarcie w prawym kole
Moderator: Sebu$
-
- Przeglądacz
- Model:
metaliczne tarcie w prawym kole
Panowie w drodze z pracy spotkała mnie dziwna sytuacja w zafirce.tydzień temu zmieniałem kocki z przodu.dziś w drodze po przyhamowaniu w prawym kole zaczęło coś strasznie trzeć.dalo sie jechac max 20km/h.obejrzałem w środku wszystko ale nie widać żadnych uszkodzeń.co ciekawe po wrzuceniu wstecznego i delikatnym cofnięciu auta wszystko ustaje aż do kolejnego przyhamowania.cos źle poskładałem przy wymianie klocków czy to coś innego siada
-
- Przeglądacz
- Model:
osłona nigdzie nie ociera.wszystko ok było tylko na mały wybój wjechałem i jak zahamowałem to wtedy się to zaczęło
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Tylko na myśl mi przychodzi że zły klocek fabrycznie,bo tylko podczas obrotu tarczy do tyłu odchodzą klocki i inaczej układa się łożysko,i pytanie nie masz czasem rys na feldze od środka.lukasz1984-l2 pisze: ↑02 gru 2017, 17:32 .co ciekawe po wrzuceniu wstecznego i delikatnym cofnięciu auta wszystko ustaje aż do kolejnego przyhamowania.
-
- Przeglądacz
- Model:
Nie przyglądałem sie feldze.jutro jeszcze raz rozbiorę.dziwne ze po tygodniu takie cuda.a klocek mógł pęknąć?
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Miałem tylko tak że za dużo było tych wiór metalu w klocku i też tak darło tak bywa w tańszych klockach,ale żeby klocek pękł to nie ale warto sprawdzić.
-
- Przeglądacz
- Model:
u mnie taki bardzo ciężko metaliczny dzwiek słychać. jakby coś wpadło między tarcze a klocek , tak jakby w jednym miejscu coś było na tarczy albo klocku
-
- Przeglądacz
- Model:
Jutro dam znac jak cos znajdę
-
- Przeglądacz
- Model: