Montaż/demontaż haka holowniczego
Moderator: Sebu$
Montaż/demontaż haka holowniczego
Postanowiłem dziś rozgryźć sprawę montażu zdejmowanego haka holowniczego. Niestety poniosłem totalną klęskę . Instrukcja też mi niewiele pomogła bo tylko rysunki były po polsku Nie mówiąc już o strasznej ulewie, która mnie dobiła. Tak więc mimo szczerych chęci, sprawa haka wciąż jest nierozwiązana. Może ktoś już z tym walczył i walkę wygrał?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Artur, poczytaj tutaj http://translate.google.pl/translate?js ... l=de&tl=pl
na tym forum jest więcej różnych opisów modyfikacji
na tym forum jest więcej różnych opisów modyfikacji
Ja również montowałem w swojej Zośce hak, oryginalny co prawda ale i tak tzreba było wywiercić otwory w tylnym pasie i później pilnikiem okrągłym- skrobakiem te otwory powiększyć. Nie ma z tym większego problemu o ile hak jest oryginalny. W podłużnicach masz otwory do których mocujesz hak za pomocą specjalnych śrub z blaszkami . ja takie sruby zrobiłem u kumpla i zamontowałem hak bez problemu. Elektrykę jednak powierzyłem fachowcowi i już nie raz ciagnąłem kamping na wakacje
Witajcie
Nie mogę sobie poradzić z demontażem haka. Wygląda to jak w galerii poniżej. Mam dwie dźwignie z opisem 1 i 2 (kolejność wciskania) oraz pasujący kluczyk. Jak mam go zdemontować? Hak się chowa w którąś stronę, całkiem wyciąga?
Pomocy
https://www.dropbox.com/sh/ben3b625qc9c4pi/e043JTNoAw
ps: dźwignia nr 2 odchyla się tak z 3cm i jest wyczuwalna jakaś blokada.
Nie mogę sobie poradzić z demontażem haka. Wygląda to jak w galerii poniżej. Mam dwie dźwignie z opisem 1 i 2 (kolejność wciskania) oraz pasujący kluczyk. Jak mam go zdemontować? Hak się chowa w którąś stronę, całkiem wyciąga?
Pomocy
https://www.dropbox.com/sh/ben3b625qc9c4pi/e043JTNoAw
ps: dźwignia nr 2 odchyla się tak z 3cm i jest wyczuwalna jakaś blokada.
Podrzucę jakoś w nowym tygodniu, bo właśnie wróciłem z wakacji. Haka nie zdemontowałem, widać coś tam jest zacięte (stawiam na zamek, bo za łatwo chodzi)dante67 pisze:Witam!
Czy możesz zdrobić zdjęcia, w jaki sposób ten hak jest zamontowany do podwozia? Właśnie kupiłem taki i zanim zabiorę się do montażu to chciałbym mieć jakieś pojęcie na ten temat.
Pozdrawiam!
w zwiazku z tym ze moj temat zostal usuniety pisze tutaj... chociaz widzialem ten temat wczesniej ale tutaj... nie ma odpowiedzi, dlatego zalozylem nowy...
moze i odpowiedzi by byly, gdyby linki do zdjec dzialaly...
a oto co napisalem w zamkenitym temacie:
mam mentlik w głowie. Kupiłem niedawno Zafire i niestety brak w niej haka.. inaczej powiem, jest wszystko zamontowane ale brak jest tylko tego haka co sie dokreca go za zderzakiem... nie wiem czy ktos cos zrozumial ale mam nadzieje ze tak generalnie czytalem ze powinienem dostac jakis kluczyk i ten caly hak. niestety go nie ma i pytanie brzmi: czy moge dokupic obojetnie jaki hak i on tam bedzie pasowal?? od czego mi ten klyczk co oryginalnie powinien byc jest potrzebny?
czy ma ktos zdjecia jak to wyglada w oryginale? oraz jakis przewdonik jak sie to montuje... mam niby ksiazeczke nawet z instrukcja jak to zrobic ale jest w "jezyku wroga"
nie bardzo wiem jak szukac nawet takiego haka na allegro, a nie powiem, przydalby mi sie ten hak teraz...
moze i odpowiedzi by byly, gdyby linki do zdjec dzialaly...
a oto co napisalem w zamkenitym temacie:
mam mentlik w głowie. Kupiłem niedawno Zafire i niestety brak w niej haka.. inaczej powiem, jest wszystko zamontowane ale brak jest tylko tego haka co sie dokreca go za zderzakiem... nie wiem czy ktos cos zrozumial ale mam nadzieje ze tak generalnie czytalem ze powinienem dostac jakis kluczyk i ten caly hak. niestety go nie ma i pytanie brzmi: czy moge dokupic obojetnie jaki hak i on tam bedzie pasowal?? od czego mi ten klyczk co oryginalnie powinien byc jest potrzebny?
czy ma ktos zdjecia jak to wyglada w oryginale? oraz jakis przewdonik jak sie to montuje... mam niby ksiazeczke nawet z instrukcja jak to zrobic ale jest w "jezyku wroga"
nie bardzo wiem jak szukac nawet takiego haka na allegro, a nie powiem, przydalby mi sie ten hak teraz...