Maglownica

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
marcin123

Maglownica

#1 Post autor: marcin123 »

Mam luzy na maglownicy jak zdjąłem gumową osłonę z lewej strony maglownicy to widać tam luz i słychać pukanie .Czy ktoś już to naprawiał , jak to naprawić , czy rozglądać się za nową .

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Czy pukanie słychać podczas jazdy ?? W jakich okolicznościach puka (przy skręcaniu, dziura w drodze itp) ??

Pytam bo sam nie wiem czy nie mam tego samego.

marcin123

#3 Post autor: marcin123 »

Pukanie słychać podczas jazdy po dziurach .

Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#4 Post autor: jendrek »

Jeszcze w zależności gdzie jest ten luz na listwie czy drążku osiowym.
http://www.super-czesci.pl/imgparts/27/27678.jpg

marcin123

#5 Post autor: marcin123 »

Przecieków nie ma , luz jest na listwie i jak ją docisnę ręką to pukanie znika

marcin123

#6 Post autor: marcin123 »

Puka też jak kręcę kierownicą w miejscu ale jak wykonuje energiczne ruchy kierownicą . Czy jest ktoś kto naprawiał sam maglownice ?

pejko
Przeglądacz
Imię: Przemek
Auto: Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
#7 Post autor: pejko »

ja u siebie też miałem lekkie stukanie w maglownicy. zmniejszyłem luz zazębienia maglownicy /śrubą regulacyjną znajdującą się od spodu maglownicy-dostęp tylko od spodu samochodu/ i stuki ustały.

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#8 Post autor: Harry200 »

Tylko tak z wyczuciem do tego kasowania luzu tą śrubą od dołu,jak będzie listwa wyrobiona na środku to przy kasowaniu luzu można sobie zablokować maglownice przy skręcie..

pejko
Przeglądacz
Imię: Przemek
Auto: Zafira A OPC
Oznaczenie silnika: Z20LET
#9 Post autor: pejko »

H,Łajszczak pisze:Tylko tak z wyczuciem do tego kasowania luzu tą śrubą od dołu,jak będzie listwa wyrobiona na środku to przy kasowaniu luzu można sobie zablokować maglownice przy skręcie..
potwierdzam, ja dokonałem dokręcenia o kont ok 10st.

marcin123

#10 Post autor: marcin123 »

W najbliższym czasie spróbuje lekko skasować ten luz może to będzie to .

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#11 Post autor: dzarko »

Dołączę się do tematu, jako że dość mocno cieknie mi płyn wspomagania z maglownicy i trzeba coś z tym zrobić. Pytanie jest, czy regenerować, czy kupić nową firmy np. Lauber. Regeneracja wyniesie około 500-600 złotych, nowa za 1200. Słyszałem, że regeneracja wystarcza na jakieś 2 lata i potem znowu. Jeśli to prawda, to nie ma sensu tego robić. Proszę o wszelkie porady.

Dziękuję!
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

Zafirek

#12 Post autor: Zafirek »

witam.panowie małe pytanko-śruba ta znajduje się od dołu maglownicy 19?chciałem u siebie też lekko dokręcić ale łeb tej śruby jest z bardzo miękkiego materiału i zaczęła sie obrabiać i nie drgneła. mam prośbę o fotkę

Woytas

#13 Post autor: Woytas »

dzarko pisze:Dołączę się do tematu, jako że dość mocno cieknie mi płyn wspomagania z maglownicy i trzeba coś z tym zrobić. Pytanie jest, czy regenerować, czy kupić nową firmy np. Lauber. Regeneracja wyniesie około 500-600 złotych, nowa za 1200. Słyszałem, że regeneracja wystarcza na jakieś 2 lata i potem znowu. Jeśli to prawda, to nie ma sensu tego robić. Proszę o wszelkie porady.
To, że regeneracja starczy na 2 lata to bzdura, kwestia fachowca i podzespołów użytych do regeneracji. Ja bym nowej nie kupował. ;)
Ze swojej strony mogę Ci podać naprawdę dobry punkt - ul. Strzelecka 28 - firma Maglo, czy jakoś tak
pozdr

Awatar użytkownika
dzarko
Mieszkaniec
Imię: Jarek
Auto: Opel
Model: ZafiraA
Oznaczenie silnika: Z16XE

#14 Post autor: dzarko »

Woytas pisze: To, że regeneracja starczy na 2 lata to bzdura, kwestia fachowca i podzespołów użytych do regeneracji. Ja bym nowej nie kupował. ;)
Ze swojej strony mogę Ci podać naprawdę dobry punkt - ul. Strzelecka 28 - firma Maglo, czy jakoś tak
pozdr
Ok, dzięki. Jeśli tak to wygląda, to pewnie spróbuję regeneracji.

Strzelecka to blisko mnie. Robiłeś coś u nich osobiście? Jakie ceny?
Błękitna Zocha z Białołęki
Obrazek

Woytas

#15 Post autor: Woytas »

dzarko, oni mają 2 punkty. Drugi jeszcze bliżej Ciebie (Kołacińska 4) . Robiłem u nich 2 maglownice (nubira II i w peugocie)...ceny - to aktualnie - nie wiem, bo ja robiłem kilka latek temu wtedy płaciłem 350 za nubirę i 380 za peugota, ale dałem namiar kilku znajomym, w tym jednemu w wakacje br. i jest zadowolony z usługi i ceny ;) .
Najlepiej zadzwoń tam:
Strzelecka
Kołacińska

pozdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”