Trzeszczenie przy skręcaniu w lewo.

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Krisss95

Trzeszczenie przy skręcaniu w lewo.

#1 Post autor: Krisss95 »

Witam jakoś od 2 dni słyszę przy skręcaniu w lewo zgrzytanie. Wiecie jaka może być tego przyczyna zdjąłem koło i nic podejrzanego nie zauważyłem po za mocno zużytymi gumami stabilizatora :( Proszę o pomoc :lol:

Awatar użytkownika
lech31
Zafiromaniak
Imię: Lech
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#2 Post autor: lech31 »

Może przegub zewnętrzny Ci się wyrobił i dlatego trzeszczy przy skręcie. Pozdrawiam.

piorun

#3 Post autor: piorun »

stawiam na łozysko skętnę,jeśli dobrze pamiętam nazwę.
miałem takie objawy jak opisujesz

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#4 Post autor: miodzik »

Raczej bez wjechania na kanał nic nie zobaczysz z zewnątrz. Ja bym stawiał na przegub.

Nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale w moim kiedy pojadę zwyczajnie na jakąkolwiek stację diagnostyczną z prośbą o sprawdzenie co mi puka, stuka itd to zawsze za darmo mnie wpuszczają na kanał i diagnosta sprawdza auto. Często jadę nawet tylko na trzepaki przed dłuższą trasą aby wiedzieć czy nie mam jakiejś niespodziewajki pod autem.

Przejedź się u siebie na stację diagnostyczną, tam gdzie się podbija przegląd i zwyczajnie poproś. Powinni Ci zbadać auto bez kosztów.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Krisss95

#5 Post autor: Krisss95 »

Dzięki koledzy za podpowiedzi, spróbuje podjechać na stacje diagnostyczną i zobaczyć co Zośce piszczy :) Dziękuje i Pozdrawiam :piwo:

Szymon78

#6 Post autor: Szymon78 »

Łożysko skrętne w kielichu MC Phersona do wymiany (to górne)...

smaru

#7 Post autor: smaru »

a ja proponuje sprawdzic czy osłona tarczy hamulcowej od wewnątrz nie ociera przy ostrym skręcie o tarcze (mówimy o sytuacji gdy jedziesz i koła się kręcą) - miałem tak - pomogło lekkie odgięcie jej na zewnątrz...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”