łącznik stabilizatora
łącznik stabilizatora
Mam pytanie czy w zafirze b występuje ten sam łącznik stabilizatora? Czy jest róznica w modelu przed liftem i po lifcie? Silnik 1.7 ma taki sam łącznik jak 1.9 ?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W zależności od nr nadwozia i zawieszenia są 2 rodzaje:
o silnikach nie ma nic napisane.
o silnikach nie ma nic napisane.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 18:23 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
nie, ale jak nie jesteś pewny to w każdym dziale są tematy o częściach:mariano76 pisze:Szperałem w necie i znalazłem metalowy łącznik i plastikowy.U mnie jest plastikowy czy to coś wyjaśnia?
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=10688&start=60
podaj nr VIN i będzie
a jeżeli chodzi o materiał - to raczej plastikowy
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bodek
- Zafiromaniak
Jak ktoś będzie wymieniał łączniki to polecam kupić z Astry J - wymieniasz raz i święty spokój, na polskich drogach spokojnie wytrzymują 150 tys.
Numer katalogowy: 350176
Nazwa części: LACZNIK
Cena netto*: 123,50
Cena brutto*: 151,91
Bardzo dobry zamiennik: LEMFÖRDER
Pasuje do Astry H, Zafiry A i B - bez systemu IDS
Numer katalogowy: 350176
Nazwa części: LACZNIK
Cena netto*: 123,50
Cena brutto*: 151,91
Bardzo dobry zamiennik: LEMFÖRDER
Pasuje do Astry H, Zafiry A i B - bez systemu IDS
Ostatnio zmieniony 03 lis 2014, 18:23 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
ja wymieniłem z Zafirze A łącznik stabilizatora 24.01.2014 i dziś musiałem ZNOWU TEN SAM !
i nie zrobiłem 150 tys.
nie zrobiłem wielu KM a znowu w plecy 60zł plus robota
żadnej extra dziury nie zaliczyłem więc od czego?
drogi którymi się poruszam są raczej nowe (centrum miasta widziałem może 3 razy w tym roku ) więc nie wybija się nic...
i nie zrobiłem 150 tys.
nie zrobiłem wielu KM a znowu w plecy 60zł plus robota
żadnej extra dziury nie zaliczyłem więc od czego?
drogi którymi się poruszam są raczej nowe (centrum miasta widziałem może 3 razy w tym roku ) więc nie wybija się nic...
- Bodek
- Zafiromaniak
Wygląda, że są identyczne :adam pisze:Witam. Czy drążek stabilizatora z anglika pasuje do wersji europejskiej? Pozdrawiam.
ZB
Vauxhall
Ostatnio zmieniony 03 maja 2015, 10:56 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Podwoziłem ostatnio mechanika, który wyłapał stuki i przy okazji dowiedziałem się że przy zamiennikach należy szerokim łukiem omijać łączniki plastikowe, więc z Twojej listy zostaje Meyle.michal788 pisze:Witam
Powoli zaczyna stukać i mechanik pokazał mi że prawy łącznik ma lekki luz i że wkrótce będzie do wymiany - oczywiście wymienię oba. Zacząłem więc szukać i zastanawiam się nad lemforder, meyle a może trw. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie? Które doradzacie?
CO wytrzyma nasze "wspaniałe" drogi? Nadmienię, że mam dojazd do domu po nie utwrdzonej drodze około 1 km - masakra po deszczu.
Pozdrawiam
MICHAŁ[/list]
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 21:00 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie , każdy nowy łącznik jest lepszy od zużytego . Jestem pragmatykiem i nie wydziwiam za bardzo , jesli chodzi o drobnostki (częśći). Ja rok temu kupiłem plastykowy łącznik marki łącznik i nie narzekam . Przejechałem ponad 10tys. km i nic mi tam nie stuka . tak więc można sie bawić w kupowanie super zajefajnych i drogich łączników , metalowych , ba nawet tytanowych , tylko czy to ma sens? Nadmieniam ,że mój łącznik kosztował dokładnie 40zł i moge taki element spokojnie polecić jako zamiennik
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Polska firma JGR produkuje łączniki. Ich wyroby są na forach polecane do citroena i takie mam w citroenie. Mają i do zafirki.
http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora ... 07349.html
Z tej aukcji dowiedziałam się że do aut z IDS+ są inne łączniki, ale plastikowe, są takie same do wszystkich wersji - dziwne.
http://allegro.pl/lacznik-stabilizatora ... 07349.html
Z tej aukcji dowiedziałam się że do aut z IDS+ są inne łączniki, ale plastikowe, są takie same do wszystkich wersji - dziwne.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2016, 14:21 przez paweldm, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308