układ wydechowy 1.6 cng
-
- Świeżak
- Imię: Krzysiek
- Auto: zafira b 1.6 cng
- Model: zb
- Oznaczenie silnika: Z16YNG
Witam. Czy ktoś wymieniał/przerabiał układ wydechowy, chodzi o ostatni tłumik (środkowy). Szukam jakiegoś zamiennika. W sklepie motoryzacyjnym mówią że od astry II jest podobny. Chce go wymienić bo przy 140 km/h straszny hałas a nie widze sensu wymiany zbiornika ten 14 litrowy spokojnie wystarcza.
-
- Świeżak
- Imię: Wojtek
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z16yng
Cześć!
Chciałem się podpiąć pod temat. Czeka mnie wymiana wydechu w mojej zafirce. Butle CNG mam wywalone i w związku z tym chciałem się Was zapytać jaka jest możliwość zamontowania układu wydechowego od standardowej wersji 1,6. Gdzieś trafiłem na informację, że bak będzie kolidował. W związku z tym czy potrzebna jest wymiana tylko baku czy także dodatkowych elementów (pompy paliwa, pływaka, węży itp.) Przyznam, że cena za zrobienie wydechu trochę mnie zabiła.
Pozdrawiam
Chciałem się podpiąć pod temat. Czeka mnie wymiana wydechu w mojej zafirce. Butle CNG mam wywalone i w związku z tym chciałem się Was zapytać jaka jest możliwość zamontowania układu wydechowego od standardowej wersji 1,6. Gdzieś trafiłem na informację, że bak będzie kolidował. W związku z tym czy potrzebna jest wymiana tylko baku czy także dodatkowych elementów (pompy paliwa, pływaka, węży itp.) Przyznam, że cena za zrobienie wydechu trochę mnie zabiła.
Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Imię: Krzysiek
- Auto: zafira b 1.6 cng
- Model: zb
- Oznaczenie silnika: Z16YNG
Ja zdecydowałem się przerobić ten wedech. Napewno musisz wymienić zbiornik, pompę paliwa (ta z cng nie pasuje) i dorobić tylne mocowanie ostatniego tłumika (brakuje jednego z prawej strony). Z przewodami paliwowymi i wiazką elektryczną (nie pasuje kostka do pompki) trzeba się pobawić. Jak coś pisz na priv spróbuję pomóc.