[B]Amortyzatory i Resory/Sprężyny/Przód i Tył
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
dlatego rozpatrując stosunek ceny do jakości można kupić KYBgRZENIU pisze:Są dwa , ale ja bym wybrał gazowe , na nasze drogi uważam ,że są lepsze od olejowych gdyż według mnie lepiej wybierają i nie tłuką jak olejowe .
SACHS to dobre amorki , ale cena też jest dobra ... KAYABA myślę ,że jest cit twardsza , ale cena przystępniejsza
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- rafant4011
- Zafiromaniak
dla mnie cena 130 za sztukę to okazja, porównując wcześniejsze zakupy do nissana czy toyoty w cenie 250- 300 za sztukęgRZENIU pisze: ale cena też jest dobra ...
------------------------------------------------------------------------------------------
a kupując takie amory mogę otrzymać podróbki chińskie, tego trochę się boję bo takie KYB są w alledrogo już po 102zł...
--------------------------------------------------------------------------------------------
np coś mi tu nie pasuje w bilstein-ach znalazłem taki opis produktu
System tłumienia drgań zawieszenia - dwururka a są to olejowo-gazowe. Z tego co pisał Bodek to dwururka=olejowe
http://allegro.pl/bilstein-amortyzatory ... 06935.html
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2015, 21:04 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
KYB montowałem w astrze chodzą już 3 lata zrobione około 60 tys sprawność przód 65% tył 45%. w tym roku montowałem w zafirze na tyle i na przeglądzie wyszło chyba coś około 46%. od zamontowania zrobiła może 500km także w zafirze szału nie ma ale w astrze się pięknie sprawują tym bardziej że nie mają lekko. A i wszystkie montowane są gazowo-olejowe.
Co do sachs lub bilstein są uważane za jedne z lepszych ale i najdroższych po oryginałach potem jest KYB, monroe wypada troszkie słabiej w opinii od KYB ale montowałem i też chodziły dla mniej wymagających , montowałem ze dwa lata temu kumplowi SRL na przód do punto II i jak na razie nienarzeka.
Co do sachs lub bilstein są uważane za jedne z lepszych ale i najdroższych po oryginałach potem jest KYB, monroe wypada troszkie słabiej w opinii od KYB ale montowałem i też chodziły dla mniej wymagających , montowałem ze dwa lata temu kumplowi SRL na przód do punto II i jak na razie nienarzeka.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
rafant4011, to do Inter Cars-u trzeba się udać , będzie drożej niż na aledrogo ale napewno nie podróbki ...
Czasami ludzie z aledrogo nie wiedzą co piszą ja też tak się złapałem kiedyś ... miały być gazowe a okazało się ,że są olejowe ... Trzeba uważnie czytać cały opis , a potem tel. i okazuje się ,że to sklep tylko internetowy i siedzi gościu który nie ma pojęcia co sprzedaje ...
Czasami ludzie z aledrogo nie wiedzą co piszą ja też tak się złapałem kiedyś ... miały być gazowe a okazało się ,że są olejowe ... Trzeba uważnie czytać cały opis , a potem tel. i okazuje się ,że to sklep tylko internetowy i siedzi gościu który nie ma pojęcia co sprzedaje ...
- rafant4011
- Zafiromaniak
intercars przesadza, sprawdzałem coś koło 240 za sztukę chcągRZENIU pisze:rafant4011, to do Inter Cars-u trzeba się udać , będzie drożej niż na aledrogo ale napewno nie podróbki ...
ten koleś co pisał o dwururce to w każdej aukcji ma tak opisane, pewnie nie zmienia opisu, bo dwururka lepiej brzmi od jednorurowej
na wszelki wypadek wziąłem u innego. BILSTEIN-y już jadą
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2015, 15:02 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
A czy zużycie tylnych amorów ma wpływ na wysokość zawieszenia tyłu auta ?
Bo nie raz widuję ZB leżące na tyle jakby pół palety cementy w bagażniku wieźli a potem sie okazuje że w nim reklamówka zakupów z marketu ledwo. Moja też za wysoko na tyle nie stoi ale raz że zbiornik gazu wisi a dwa że pełnowymiarowe ciężkie koło w bagażniku.
Bo nie raz widuję ZB leżące na tyle jakby pół palety cementy w bagażniku wieźli a potem sie okazuje że w nim reklamówka zakupów z marketu ledwo. Moja też za wysoko na tyle nie stoi ale raz że zbiornik gazu wisi a dwa że pełnowymiarowe ciężkie koło w bagażniku.
- swirusek20
- Przeglądacz
- Model:
Witam was bradzo proszę o pomoc mianowicie posiadam wersje z CNG i nie moge dopasować sprężyn do tyłu , ponieważ powinny być wzmacniane i około 3 cm wyższe niż sklepy i churtownie podają w katalogach. wys.ok 340 mm normalnie kayaby czy inne pokazują do tej wersjii 308 mm . Założyłem amorki niby do cng i podłożyłem podkładki podwyższające ale coś dalej jest nie tak jakby biły przy dociążeniu z tyłu. Czy ktoś z kolegów miał podobny problem brdzo proszę o pomoc.