[B]Jakie zimówki wybrać
Zośka będzie wyglądała na nich jak na kółkach od roweru Cienka opona moze jest i lepsza na lodzie albo w świeżym śniegu ale na asfalcie wydłuża sie na niej droga hamowania.kuband pisze: A co powiesz na Bridgestone 195/60R16? - o takich myślałem
Pomyśl w jakich warunkach bedziesz częściej jeździł. Jeśli miasto i trasy gdzie jest jakieś normalne utrzymanie dróg to cienki kapeć nie będzie dobrym wyborem.
Cześć. Z racji tego, że niedługo (no za kilka miesięcy) będziemy zmieniali opony na zimówki odświeżam temat.
Ja już teraz zacząłem się za nimi rozglądać licząc na jakieś upusty
Moje typowanie to:
UG7+ (od 380zł za sztukę)
Pirelli
Continental
Dunlop.
Jeździłem na UG7+ i wydają mi się naprawdę godne polecenia. Jeździłem też na Pirelli Sotto Zero i również nie mam do nich jakichkolwiek zastrzeżeń. Z zimówkami Continental nie miałem nigdy do czynienia. Natomiast bardzo zjechane mam właśnie Dunlopy i w zimie po kupnia auta miałem kilka razy stracha na śliskiej nawierzchni (pewnie przez wysokość bieżnika - max 2mm)(na takich oponach kupiłem ZB).
Macie jakieś ciekawe i sprawdzone sklepy internetowe z maxymalnie najniższymi cenami?
Dodam jeszcze, że rozglądam się po sklepach internetowych za oponami 205/55/16 z indeksem H lub T (nie wiem jaki powinien być na zimówkach, bo na letnich mam 91H).
Ja już teraz zacząłem się za nimi rozglądać licząc na jakieś upusty
Moje typowanie to:
UG7+ (od 380zł za sztukę)
Pirelli
Continental
Dunlop.
Jeździłem na UG7+ i wydają mi się naprawdę godne polecenia. Jeździłem też na Pirelli Sotto Zero i również nie mam do nich jakichkolwiek zastrzeżeń. Z zimówkami Continental nie miałem nigdy do czynienia. Natomiast bardzo zjechane mam właśnie Dunlopy i w zimie po kupnia auta miałem kilka razy stracha na śliskiej nawierzchni (pewnie przez wysokość bieżnika - max 2mm)(na takich oponach kupiłem ZB).
Macie jakieś ciekawe i sprawdzone sklepy internetowe z maxymalnie najniższymi cenami?
Dodam jeszcze, że rozglądam się po sklepach internetowych za oponami 205/55/16 z indeksem H lub T (nie wiem jaki powinien być na zimówkach, bo na letnich mam 91H).
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Pirelli są świetne na śniegu, ale na asfalcie się masakrycznie szybko zużywają. Jeśli jeździsz po w miare dobrze utrzymanych drogach to wybierałbym miedzy UG7+ a Dunlopami SP 3D. Takowe posiadam, mają około 6-6,5 mm i nie ma z nimi większych problemów na śniegu. Na asflacie ciche i dobrze sprawują się na mokrym
Mam dunlopy i jestem mega zadowolony stosunkowo wolno się zużywają. Po suchym/mokrym Jeździ się prawie jak na letnich.Lorry pisze:Pirelli są świetne na śniegu, ale na asfalcie się masakrycznie szybko zużywają. Jeśli jeździsz po w miare dobrze utrzymanych drogach to wybierałbym miedzy UG7+ a Dunlopami SP 3D. Takowe posiadam, mają około 6-6,5 mm i nie ma z nimi większych problemów na śniegu. Na asflacie ciche i dobrze sprawują się na mokrym
Continentale odradził mi Wulkanizator z racji szybkości zużycia(2sezony max przy 30tys.km rocznie) i patrząc po letnich wierzę w to.
Ja mam UG7+ i jestem zadowolony male zuzycie bieznika sa ciche na suchym. Polecam sklep www.salon-opon.com kupowalem juz tam 3 razy i jestem zadowolony bez zadnych problemow i ceny maja przystepne.