Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.Czy do mojej Zafiry 1.9 150km rok 2008,będą pasować takie felgi?:
Szerokość felg to 7j
Osadzenie ET 37.
Wielkość : 16 cali
Średnica piasty 65,1mm
Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuję.
Wydaje mi się, że podejdą-ET37 to tylko 2mm różnicy, miedzy tymi co chcesz kupić a zalecanymi do zafiry. Wynika z tego że felga wejdzie 2mm głębiej, a czy to nie będzie niczemu wadziło to nie wiem , może ktoś takie zakładał z forumowiczów i się jeszcze wypowie, czy o nic nie ocierają.
Musze kupić sobie dojazdówke 16" ale moje pytanie z jakim ET
(zgodnie z tabelą: http://www.rozmiaryfelg.pl/opel.htm)
Chyba ET39 - jeśli się mylę poprawcie mnie proszę.
Na allegro są różne rodzaje od ET35 do 41 nie wiem co wybrać.
Obecnie mam alufelgi 16".
PLS HELP
Z turbo będzie problem bo tam są inne heble. ET od "standardowej" ZB obstawiam że nie podejdzie. Podjedź gdzieś na szrot i po przymierzaj - na przednie koło oczywiście bo tam większe zaciski
Panowie - szukam koła dojazdowego do swojej (piasty na 5 śrub) bo na prawdę to ori koło jakie wożę w bagażniku tylko mi zawieszenie niepotrzebnie niszczy i pali przez to więcej.
kicaj pisze:hej, ja wiem jaki jest zakres ET od 35 do 45,
tzn ze na alufelgach oplowskich auto wyjezdzalo z fabryki z ET od 37 do 44? czy mailo jakis ustalony ET?
chyba się zgadza będą pasować od ET35-45, może ktoś to potwierdzic?
Witam dziś w prezencie od sąsiada dostałem 4 felgi alu 16 cali od astry z ET49 czy uda mi sie założyć to do ZB z 2006 roku czy zacisk nie puści akurat były by na zimówkę 205/55/16 aha i czy geometrie przy takiej zmianie trzeba sprawdzac
Potwierdzam że w przypadku Zafiry B 1,9 dth 110KW felgi stalowe 15 cali nie pasuja. Haczą o zaciski hamulców.Niestety tylko 16 cali.
Dlaczego jest tak duża różnica w cenie między oponami 15 calowymi a 16 calowymi do licha.