[B] Wymiana klocków i tarcz hamulcowych - przód i tył.
Producenci przy wymianie tarcz h-ca zalecają wyminę klocków na nowe....ale jeśli tarcze h-ca nie miały wyżłobionych wielkich "rowków" a klocki są jeszcze "grube" to możesz zostawić.Tylko musisz liczyć się z tym,że hamulec na początku może nie być taki jak sobie życzysz ponieważ klocki muszą ułożyć się do tarczy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam, czy ktoś z kolegów może mi napisać z katalogu jakie mam kupić tarcze i klocki na przód i na tył do Z19DT.
VIN W0L0AHM758G038650
lub ewentualnie podpowiedzieć jaki dobry zamiennik kupić.
VIN W0L0AHM758G038650
lub ewentualnie podpowiedzieć jaki dobry zamiennik kupić.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Panowie a jaka jest srednica tarcz z przodu do z18xer??? wiem ze do benzyny powinny byc mniejsze niz przy dieslach ale niektore tarcze od diesli sa tez niby do benzyny 1.8...
zalozylem alusy i zauwazylem ze tarcze po zimie jakos tak zciemnialy - auto hamuje normalnie wiec nie sa chyba przypalone - ranty ok 1mm - klocki ok - wiec zastanawiam sie czy je ruszac...?
zalozylem alusy i zauwazylem ze tarcze po zimie jakos tak zciemnialy - auto hamuje normalnie wiec nie sa chyba przypalone - ranty ok 1mm - klocki ok - wiec zastanawiam sie czy je ruszac...?
Tak sobie knuje coby zakupić taki zestaw http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... nge_view=1 tylko czy warto.Z kolega zakupimy na spółke to koszt raczej do zaakceptowania.
muszę wymienić tarcze na tył szukam taniego rozwiązania bo nie planuje jeździć dłużej niz rok moze dwa lata a nie mam zamiaru pakować kasy w zoskę
co polecacie z tanich rozwiązań tarcze+klocki
jak ściągnę to zrobie fotki nigdy nie miałem tak zardzewiałej tarczy i tak juz po tylu km trochę sie zjechała ale jak hamuje cos strasznie trze
moja zostka to 19Dt
co polecacie z tanich rozwiązań tarcze+klocki
jak ściągnę to zrobie fotki nigdy nie miałem tak zardzewiałej tarczy i tak juz po tylu km trochę sie zjechała ale jak hamuje cos strasznie trze
moja zostka to 19Dt
-
- Bywalec
- Model:
fotki...tutoriale mile widziane.....tylko pisz bez caps locka bo sie w oczach dwoi i troimiałczyk76 pisze:Znacie jakiś sposób na wkręcenie tłoczków z tyłu bez tych urządzeń
.W sobotę mam zamiar wymienić sam tarcze i klocki .
MOŻE ZROBIMY LISTĘ RZECZY POTRZEBNYCH ?
W TRAKCIE PRAC ZROBIĘ FOTKI CO I JAK DLA NORMALNEGO LAIKA I WRZUCĘ NA FORUM .DO KOMPLETU DODAM MONTAŻ NOWEJ CHŁODNICY KLIMY
-
- Bywalec
- Model:
Ja na tył wziąłem
tarcze TEXAR -70zł sztuka
klocki -ferrodo-90zł
Chłodnica klimy Nissens -410zł
wszystko IC mam jakiś tam rabat
Po 2 latach na przodzie to i tył taki sam wziąłem .Klocki fajne twarde nie pylą a tarcze w sam raz .Nie raz mi się zaświeciły nocą i dalej proste
caps LOCK wyłączyłem
Tylko powiedźcie mi jak do tego tyłu się zabrać
klocki -ferrodo-90zł
Po 2 latach na przodzie to i tył taki sam wziąłem .Klocki fajne twarde nie pylą a tarcze w sam raz .Nie raz mi się zaświeciły nocą i dalej proste
caps LOCK wyłączyłem
no ja tam nie mam za dobrego rabatu nie lubię inwestować w autamiałczyk76 pisze:Ja na tył wziąłem
klocki -ferrodo-90zł
caps LOCK wyłączyłem
tarcze TEXAR 76 zl sztuka
klocki ferrodo -100zł sztuka
tarcz taniej sie chyba nie da ale klocki najwyklejsze za 63 zl ABE czy cos w tym stylu
tak jak mowie atuem max 2 latka mam zamiar jeździć pytanie czy starczą
ale nie potrafie szukać albo na aledrogo nic nie znajduje mi do zoski
ferrodo
http://www.iparts.pl/auto-czesci/klocki ... 00030.html
texar
http://www.iparts.pl/auto-czesci/tarcze ... 00032.html