Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja używam jak narazie koreańskie MERIVA 2000 (tylko dlatego ze takie były załozone w chwili zakupu i byly po jednym sezonie).. nie bede ich wyrzyucał tylko dlatego ze pochodzenie z dalekiego wschodu.
Wrazenia:
POZYTYWNE
- ciche
- dobrze odprowadzają wodę - pewnie dlatego ze bieznik typowo na wodę (takie rowki od środka ku zewnątrz)
- dobrze trzymają na suchym (w sumie 225/45/27 cm musi trzymac
Z przegladu forum opony Goodride SP06 sa cenione jak za te cene (ponoć w tych samych zakładach produkuje sie GOODYEAR-y) - nazwa nieprzypadkowa
a jak użytkownikom (jeśli tacy są ) podoba się/podobała się oponka Barum BRAVURIS 2 -
w rozmiarze 225/45/17 - wychodzi dość ekonomicznie - ok 300 zł, tylko jak z jazdą ?
pivovar pisze:a jak użytkownikom (jeśli tacy są ) podoba się/podobała się oponka Barum BRAVURIS 2 -
w rozmiarze 225/45/17 - wychodzi dość ekonomicznie - ok 300 zł, tylko jak z jazdą ?
ja kupiłem dwie sztuki w rozmiarze 205/55 R16. założyłem je na przód i tragedia.
przód zaczął pływać więc wrzuciłem na tył.
Ja stawiam na Goodyear Excellence lub Continental Premium Contact 2. Na pierwszych jeździłem. Super się trzymają drogi (tylko, że w poprzednim aucie miałem w rozmiarze 225/45/17).
Nie bierz sportów jak nie jeździsz ostro
Szybciej schodzą,są twardsze boki opon,no ale performance mają wyższy.
Premiumy spokojnie wystarczają nawet i do dynamicznej jazdy.
oooo dzięki za zwrócenie uwagi! nie myślałem o sportach oczywiście.
Jedynie zastanawiam sie pomiędzy indeksem prędkości H i V.
Choć jak dla mojej Zafci to w sumie wszystko jedno..
Jak nie lubisz przycisnąć ostro na autostradzie to H wystarczy.
Ja np.Zimówki mam T(jakiś rozsądek musi być),letnie mam już V,bo i zdarzy się,że wskazówka na 210km/h się nie zatrzymuje
pivovar pisze:a jak użytkownikom (jeśli tacy są ) podoba się/podobała się oponka Barum BRAVURIS 2 -
Nie polecam tych barumek mokry asfalt totalna porażka, na suchy jak cie mogę ogólnie byłem niezadowolony z tych opon w poprzednim aucie
roboo1 jestem w posiadaniu oponek Barum Bravuris 2 tylko w rozmiarze 195/65/15 i nie mogę powiedzieć żeby coś z nimi złego się działo. Mam jeszcze te pierwsze Bravuris tyleże w Fiacie Punto jeżdżone 2 sezony i jak dla mnie dobre opony za przyzwoitą cene
czas zmienic zimowki na letnie mam takie pytanie czy 225/50/17 wejda do zafiry b
wiem ze orginalne to 225/45/17 takie mialem na aluskach ale troche za niskie jak na nasze drogi
robik79 pisze:czas zmienic zimowki na letnie mam takie pytanie czy 225/50/17 wejda do zafiry b
wiem ze orginalne to 225/45/17 takie mialem na aluskach ale troche za niskie jak na nasze drogi
myśle, że tak skoro nawet 18'' cali wchodzi. Będziesz miał pewnie przekłamanie przebiegu