[B]Jakie zimówki wybrać
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wybór opony należy przede wszystkim od ukształtowania terenu po którym się jeździ, dla jednych te będą dobre dla drugich inne - taka prawda
Ja osobiście zakupiłem w tym roku (po rozmowach z kolegami, którzy mieszkają w "górkach i pagórkach") Dębica FRIGO HP2 i jak to koledzy odpisywali: Będzie pan zadowolony
Ja osobiście zakupiłem w tym roku (po rozmowach z kolegami, którzy mieszkają w "górkach i pagórkach") Dębica FRIGO HP2 i jak to koledzy odpisywali: Będzie pan zadowolony
- Albert Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nokian, to inna półka cenowafredas pisze:Zeszła zima to nokian-y i powiem że rewelacja
i są zaliczane (według Oponeo.pl) do innej klasy
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
Bezpieczeństwo przede wszystkimBodek pisze:Nokian, to inna półka cenowafredas pisze:Zeszła zima to nokian-y i powiem że rewelacja
i są zaliczane (według Oponeo.pl) do innej klasy
Obrazek
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
Kurczę czyli tak jak już wyżej koledzy się rozpisywał, jednak co zimowa to zimowa Ja się ogólnie właśnie nad tymi zastanawiałem, ewentualnie myślałem o czymś z gamy Pirelli a mianowicie Pirelli Cinturato Winter albo coś tańszego Sava Eskimo S3+. Moze ktos cos o w/w slyszal i może sie podzielić opinia :> Do tej pory jezdzilem na NOKIAN WR D3 i powiem że tak średnio byłem zadowolony. Hmm... ciężki orzech do zgryzienia. A kolega Rafał może coś o tych NOKIAN WR D4 więcej napisać.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Ja do Merivy kupiłem Michelin Crossclimate i raczej do zimowej nie wrócę ,jeździłem u siebie na wiosce nawet w lesie w wysokim śniegu i dają radę , ale cena wysoka ,za cztery piętnastki dałem 1350zl ,jest to opcja letnią z homologacja zimowych, po dwóch latach mam 6,5 mm bieżnika , przejechane w tym czasie około 16 tys km .
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2017, 23:27 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.
Pięknie, pięknie koledzy podpowiadacie
Ja w swoich mam 16 205x55 i tak właśnie się zastanawiam bo w większości po asfalcie, no chyba, że wliczyc wyjazd z podwórka to i kawałek błota się znajdzie w zimie Michelin to chyba jednak trochę za wysoka polka przynajmniej jak na ta chwile Dzięki za pomoc i dam znać co ostatecznie wybrałem i przede wszystkim jak się na nich jezdzi Jakbyscie jednak zauwazyli gdzies cos dobrego w przyzwoitych pieniadzach to prosze i informacje :> Udanego weekendu zycze
Ja w swoich mam 16 205x55 i tak właśnie się zastanawiam bo w większości po asfalcie, no chyba, że wliczyc wyjazd z podwórka to i kawałek błota się znajdzie w zimie Michelin to chyba jednak trochę za wysoka polka przynajmniej jak na ta chwile Dzięki za pomoc i dam znać co ostatecznie wybrałem i przede wszystkim jak się na nich jezdzi Jakbyscie jednak zauwazyli gdzies cos dobrego w przyzwoitych pieniadzach to prosze i informacje :> Udanego weekendu zycze
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2017, 09:26 przez ManiekW, łącznie zmieniany 1 raz.