[B]koło zapasowe czy zintegrowany zestaw naprawczy
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ostatnio zmieniony 11 lut 2017, 12:54 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Świeżak
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B 1,8
- Oznaczenie silnika: A18XER
Cześć
Założyłem gaz do mojej zośki, butla poszła w miejsce koła zapasowego. Moje pytanie to jak sprawują się zestawy naprawcze do kół? Czy kupić oryginalny Oplowski czy może coś innego? Wiem że mogę kupić dojazdówkę, ale Zośkę kupiłem dla bagażnika i nie chcę tracić miejsca.
Pozdrawiam
Darek
Założyłem gaz do mojej zośki, butla poszła w miejsce koła zapasowego. Moje pytanie to jak sprawują się zestawy naprawcze do kół? Czy kupić oryginalny Oplowski czy może coś innego? Wiem że mogę kupić dojazdówkę, ale Zośkę kupiłem dla bagażnika i nie chcę tracić miejsca.
Pozdrawiam
Darek
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
Wywaliłem tą śmieszną butelkę, i zakupiłem dojazdówkę.
Nie wyobrażam sobie jazdy gdziekolwiek bez zapasu. Kilka różnych kapci już w życiu miałem i zapas dupę w polu uratował. Dobrze jak jesteś sam, ale jak rodzina w aucie i weź zadziałaj...
Nie wyobrażam sobie jazdy gdziekolwiek bez zapasu. Kilka różnych kapci już w życiu miałem i zapas dupę w polu uratował. Dobrze jak jesteś sam, ale jak rodzina w aucie i weź zadziałaj...
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W mojej po VINie był tylko zestaw naprawczy... Kupiłem kosz, komplet kluczy i oczywiście całe koło Mam to i to
- Albert Einstein
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja u siebie w koszu mam butlę z gazem a koło w bagażniku. Czasami mnie wkurza, ale już sobie wyobrażam swoje wkurzenie gdybym złapał gumę a zestaw nic by nie pomógł.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Jeśli zależy Ci na bagażniku to nie ma sensu wozić koło. Kup w sklepie motoryzacyjnym/internetowym dobre "koło zapasowe w sprayu" które wrzucisz w boczek, a na poważniejsze uszkodzenia proponuje podczas ubezpieczania auta wziąć pakiet z assistance i zwrócić uwagę czy jest w nim "holowanie na koło"...
Assistance teraz jest tak rozbudowany i dość tani, że każdy może skonfigurować pod swoje potrzeby...
Assistance teraz jest tak rozbudowany i dość tani, że każdy może skonfigurować pod swoje potrzeby...
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Ja tylko skojarzylem z forumowym regulaminem piszac posta wczesniej
Ale racje przyznaje ze du** , tyleczek, pupcie to jedna czesc ciala (bez wzgledu na plec) ktora .......
Ostatnio zmieniony 16 maja 2018, 19:17 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72
- MarcinK_79
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH-LPI
Kupiłem ZB tydzień temu.. Powoli poznaje ją i zauważyłem że nie mam na wyposażeniu zestawu naprawczego koła. Wiedziałem przy zakupie że opc nie mają zapasówki, ale nigdzie nie znalazłem też ani kompresora ani nic co przypomina zestaw do naprawy. W związku z tym że nie jestem pewien jak ma to wyglądać podaję poniżej link czy ten zestaw podejdzie do ZB. Chodzi mi o oryginalny, który można zamontować w schowku bagażnika. Dodatkowo czy taki zestaw się sprawdza, czy ktoś był zmuszony go używać. Czy ta substancja ma jakiś termin ważności.
https://www.olx.pl/oferta/kompresor-zes ... Anar3.html
Dzięki.
https://www.olx.pl/oferta/kompresor-zes ... Anar3.html
Dzięki.
-
- Przeglądacz
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira 2.0 turbo cosmo
- Oznaczenie silnika: Z20LER
To jest dokładnie ten zestaw naprawczy do opon i ten płyn ma termin przydatności montujesz to w bagażniku po prawej stronie masz taki schowek z klapką wchodzi bardzo ciasno
- MarcinK_79
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Opel Zafira B 2.0 Turbo OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH-LPI
Kupiłem. Zobaczę co przyjdzie. A ten "płyn" można gdzieś bez problemu dokupić, bo nie wiem jaka ważność w tym co zamówiłem?
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
A ja dziś w razie "W" kupiłem koło dojazdowe 16" - (nówka z metką .... z 2008 roku ) mając Ori zestaw naprawczy z kompresorem.
Koło przy 7 osobach zmieści się w pionie na końcu bez problemu. A lepiej go mieć, niż tylko zestaw naprawczy. Dużo miejsca nie zabiera.
Koło przy 7 osobach zmieści się w pionie na końcu bez problemu. A lepiej go mieć, niż tylko zestaw naprawczy. Dużo miejsca nie zabiera.