[B]koło zapasowe czy zintegrowany zestaw naprawczy
[B]koło zapasowe czy zintegrowany zestaw naprawczy
Mam problem z doborem koła zapasowego. Przy silniku 150KM są tarcze 308mm i felga 15" nie wejdzie. Z kolei z felgą 16" jest problem ze zmieszczeniem koła w koszu pod podłogą. Wprawdzie się wciśnie ale strasznie ciężko założyć zaczep (opona 205/55). Może szukać opony 195/60 lub 65. Problem nie jest ze średnicą koła, a z grubością. Wolał bym koło pełnowymiarowe niż dojazdówkę.
Jak macie to rozwiązane u siebie przy silnikach 150KM.
Jak macie to rozwiązane u siebie przy silnikach 150KM.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:35 przez Pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam Wszystkich.
mam pytanie w temcie kompresora montowanego we wnęce przestrzeni bagażowej.
Czy wszystkie Zafirki maja go na wyposażeniu?
Sprawdziłem stan posiadania i okazuje sie ze kompresorka w miejscu wskazanym przez Instrukcję nie ma
Wprawdzie można taki dokupić : http://opel.dixi-car.pl/serwis-akcesori ... 7.htm#form
ale to jednak spory wydatek
No i czy użyję tego ustrojstwa 2 razy w roku? ( pewnie najczęściej do pompowania materaca ) , a wiadomo : NAJLEPSZE NA KACA JEST POWIETRZE Z MATERACA
mam pytanie w temcie kompresora montowanego we wnęce przestrzeni bagażowej.
Czy wszystkie Zafirki maja go na wyposażeniu?
Sprawdziłem stan posiadania i okazuje sie ze kompresorka w miejscu wskazanym przez Instrukcję nie ma
Wprawdzie można taki dokupić : http://opel.dixi-car.pl/serwis-akcesori ... 7.htm#form
ale to jednak spory wydatek
No i czy użyję tego ustrojstwa 2 razy w roku? ( pewnie najczęściej do pompowania materaca ) , a wiadomo : NAJLEPSZE NA KACA JEST POWIETRZE Z MATERACA
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 12:45 przez sasza35, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tez nie miałem, a mam dość wysoką wersję wyposażenia, najwyraźniej poprzedni właściciel bardzo się z nim zżył i nie zostawił mi go :>
Mam inny i sobie chwalę, cały metalowy z dużym ciśnieniomierzem.
Mam inny i sobie chwalę, cały metalowy z dużym ciśnieniomierzem.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...
Szanowni forumowicze mam pytanie związane z kompresorem. Otóż zdarzyło mi się złapać kapcia pierwszy raz od paru lat. Byłem przekonany że poradzę sobie z zestawem naprawczym , a tu guzik niby wszystko jest : kompresor, butelka z płynem, wężyki, końcówki. Wszystko zgodnie z instrukcją podłączyłem i nic. Kompresor milczy jak zaklęty. wyjąłem go ze styropianowej obudowy a on nie ma żadnego zasilenia prądowego. Czy ktoś wie jak on jest zasilany, Czy potrzeba do niego jeszcze jakiś kabel? A do wulkanizatora pojechałem na lawecie .