tapicerka tylnych drzwi
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Model:
-
- Świeżak
- Model:
Przyklejam sie do tematu, bo mam ten sam problem,co Rafal: drzwi tylne zamkniete, centralny dziala (rusza sie przycisk blokowania drzwi), ale klamka z zewnatrz, ani od srodka ani rusz. Nie ma chyba mozliwosci dostania sie do ciegien,bez otworzenia drzwi. Moze poczekam z dlubaniem na dodatnie temp., bo tak to sie tylko popekanym plastikiem moze skonczyc.
Nawiasem mowiac awaria nastapila dzien po myciu auta w temp. dodatniej (jeszcze dodatniej), co moze sugerowac,ze cos po prostu przymarzlo.
Gdyby ktos jednak mial jakis patent ,prosze o podzielenie sie nim.Ja tez zrelacjonuje,jak sobie z tym poradze. Poki co szlag mnie trafia na tandetnosc opla, czekam na jakies olsnienie, a dzieci uzywaja jednych drzwi.
[ Dodano: Czw Sty 10, 2013 23:14 ]
No i po problemie. Kilka godzin jazdy,coś rozmarzło,coś puściło. Drzwi się znowu otwierają bez rozbierania.
Nawiasem mowiac awaria nastapila dzien po myciu auta w temp. dodatniej (jeszcze dodatniej), co moze sugerowac,ze cos po prostu przymarzlo.
Gdyby ktos jednak mial jakis patent ,prosze o podzielenie sie nim.Ja tez zrelacjonuje,jak sobie z tym poradze. Poki co szlag mnie trafia na tandetnosc opla, czekam na jakies olsnienie, a dzieci uzywaja jednych drzwi.
[ Dodano: Czw Sty 10, 2013 23:14 ]
No i po problemie. Kilka godzin jazdy,coś rozmarzło,coś puściło. Drzwi się znowu otwierają bez rozbierania.
-
- Świeżak
- Model:
U mnie problem rozwiązał się sam , jak chwycił mróz - 10 nacisnąłem na klamkę a drzwi otwarte , ale czuje że to wszystko musi być zawalone // mułem \\ tzn może być osad kurz piasek stary smar w zamku , na wiosnę proponował bym demontaż i oczyszczenie ze smarowaniem , a boczki można kupić na allegro od 25 do 80 zł + przesyłka .
Rafi
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Jeśli chodzi ci o tą kieszeń od zamykania drzwi, to zerknij tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=14509Tabula rasa pisze:Może Koleżeństwo ma jakiś patent?