Witam serdecznie,
Słuchajcie, mam kilka pytań, może ktoś się już z tym "bił" i będzie mógł pomóc.
1. Zaczęła "odchodzić" od góry uszczelka przy drzwiach przednich i tylnych, nie bardzo wiem jak ją przymocować z powrotem na miejscu, silikonem jakimś czy czymś? Bo tak to na chwile ją dopchnę a za chwilę wisi jak wisiała.
zdjęcie
2. Muszę wymienić kawałek plastiku z deski rozdzielczej, ten fragment znajdujący się przy małym trójkątnym okienku od strony pasażera. Wie ktoś jaki to ma numer katalogowy i ile pi razy drzwi może kosztować? Załączam zdjęcie w celu lepszego zobrazowania sytuacji:
zdjęcie
[A] Kilka pytań
Moderator: Sebu$
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ad 1. Użyj Poxipolu. Przezroczysty, elastyczny w miarę i bankowo będzie trzymał. Dla mnie niezastąpione narzędzie do takich drobiazgów.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Troszkę większe zdjęcie by pasowało..Qzi pisze:.........
2. Muszę wymienić kawałek plastiku z deski rozdzielczej, ten fragment znajdujący się przy małym trójkątnym okienku od strony pasażera. Wie ktoś jaki to ma numer katalogowy i ile pi razy drzwi może kosztować? Załączam zdjęcie w celu lepszego zobrazowania sytuacji:
zdjęcie
Tematy o nr części są w każdym dziale.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
\a czy przypadkiem nie jest tak z tymi uszczelkami ,że sa one usztywniane wewnątrz blaszką? Sprawdź sobie czy tak nie jest i jeśli tak właśnie jest to wystarczy odrobinę ścisnąć jakimiś szczypcami czy też kombinerkami , tak aby zmniejszyć szerokość szczeliny jaka zachodzi na wargi w karoserii. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale myslę ,że ogarniesz temat. W wielu autach taka właśnie jest uszczelka i wystarczy tylko troszkę dogiąć i wcisnąć mocno na warge a trzyma pieknie
Już podsyłam - to ta część deski najbliżej trójkątnego okienka po stronie pasażera, która widać, że jest nie do końca dobrze spasowanaBodek pisze:
Troszkę większe zdjęcie by pasowało.
Tematy o nr części są w każdym dziale.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/30a ... 6f031.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e55 ... d8bf4.html
Pozdrawiam,