Co to jest?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
vojtek2008

Co to jest?

#1 Post autor: vojtek2008 »

Hej,
Od 5 dni jeżdżę Zafirą i coś stukało w desce. W trakcie wymiany radia zidentyfikowałem jakiś luźny element konstrukcyjny. Na zdjęciu to jest ta czarna rura idąc w dół przymocowana tą prześwietloną śrubą.
Wygląda jakby drugi koniec rury był luźny i stukał. Na razie zabezpieczyłem srebrną taśmą ale zanim nie rozbiorę deski chciałem dowiedzieć się czy ktoś wie co to za element i dlaczego z drugiej strony jest luźny.
To jest widok z otworu na radio w kierunku licznika. Ten szary element u góry to mocowanie licznika.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Matt55
Debiutant
Imię: Mati
Auto: Opel
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE
#2 Post autor: Matt55 »

Czy ta rura jest plastikowa? Jeśli tak to prawdopodobnie to część od nawiewu na nogi kierowcy.

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#3 Post autor: lawless »

Tylko pozostaje pytanko czy to stuka ?? czy może coś innego pytanie profilaktyczne oczywiśćie :lol:
Myśl samodzielnie!

vojtek2008

#4 Post autor: vojtek2008 »

Matt55 pisze:Czy ta rura jest plastikowa? Jeśli tak to prawdopodobnie to część od nawiewu na nogi kierowcy.
Rura jest metalowa. Zresztą zobacz jaką śrubą jest dokręcona.

vojtek2008

#5 Post autor: vojtek2008 »

lawless pisze:Tylko pozostaje pytanko czy to stuka ?? czy może coś innego pytanie profilaktyczne oczywiśćie :lol:
To ta rura. Po unieruchomieniu przestało stukać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”