Trzeszczące plastiki w kabinie :-(

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Mcleod

Trzeszczące plastiki w kabinie :-(

#1 Post autor: Mcleod »

Witam!
Po tej zimie moja Zośka zaczęła strasznie trzeszczeć w środku - plastiki na podszybiu , w całym kokpicie - macie może koledzy jakieś patenty na poprawę ich mocowań aby nie denerwowały swym dzwiękiem podczas jazdy :-) ???
Pozdrawiam.

Skasowany użytkownik 6483

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 6483 »

ja słyszałem ,że jest ponoć jakis silikon w sprayu którym nalezy spryskać miejsca połączeń i tarć elementów plastikowych i podobno problem znika :piwo:

Awatar użytkownika
fliztar
Bywalec
Model:

#3 Post autor: fliztar »

oliwka silikonowa w spreyu
Fliztar

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#4 Post autor: GOTI »

Podpinam sie do tematu, bo od pewnego czasu i ja borykam sie z tym denerwującym problem tj. trzeszczenie plastików na biegu jałowym :/

Trzeszczenie słychać jakby z środkowej części deski rozdzielczej, choć gdzie dokładnie to ciężko powiedzieć.
Uciskanie, dobijanie nie skutkuje :lol:

Dodam, że po włączeniu klimatyzacji (gdy obroty sie zwiększą) trzeszczenie ustaje, więc idąc tym tropem myślenia zwiększyłem obroty biegu jałowego o 30obr/min i było dobrze choć niestety do czasu. Niedawno ponownie zwiększyłem obroty - teraz już o 50obr/min i niestety żadnych efektów.

Macie jakieś propozycje, a może ktoś już sie uporał z tym :?:

P.S. Można gdzieś "przykręcić" pompe na biegu jałowym, bo niestety programowanie przewiduje tylko +/- 50obr/min :?: :mysli:
Obrazek

MARCEL!
Zafiromaniak
Imię: Mar
Auto: Opel Zafira A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#5 Post autor: MARCEL! »

U mnie trzeszczała ta część po lewej stronie gdzie są bezpieczniki... Wlepiłem plastelinę :mrgreen: i nie trzeszczy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”